Împăratul Japoniei a efectuat ultimul ritual înainte de ascensiunea la tron

Împăratul Japoniei a efectuat ultimul ritual înainte de ascensiunea la tron

Împăratul japonez Naruhito a efectuat ultimul ritual pentru ascensiunea sa la tron în noaptea de joi spre vineri, o ceremonie nocturnă învăluită în secret care a stârnit controverse în societatea japoneză seculară din cauza conotaţiilor sale religioase, relatează DPA.

În timpul ceremoniei Daijosai, împăratul i-a mulţumit zeiţei soarelui Amaterasu Omikami pentru recolta de orez într-un altar special ridicat în acest scop în palatul său din Tokyo.

Potrivit tradiţiei şi mitologiei japoneze, împăratul este cu acest prilej singur în spirit cu zeiţa într-o cameră în care se află doar un pat.

După ceremonia care a luat sfârşit cu puţin timp înainte de zorii zilei de vineri, Naruhito, în vârstă de 59 de ani, care i-a urmat la tron tatălui său Akihito, în vârstă de 85 de ani, pe 1 mai, a intrat oficial în linia împăraţilor japonezi.

Nicio informaţie nu a fost furnizată cetăţenilor japonezi privind ceea ce se întâmplă în timpul Daijosai. Practic, împăratul află detaliile ritualului de la predecesorul său.

În jur de 675 de martori au fost invitaţi la ceremonie, inclusiv lideri politici şi din serviciul civil.

Altarul construit pentru ceremonie va fi dezasamblat acum că ceremonia s-a încheiat, notează DPA.

Criticii acuză faptul că ceremonia profund religioasă este suportată integral de stat, deşi constituţia Japoniei de după război stipulează că trebuie să existe o separaţie strictă între stat şi religie.

Ceremonia din noaptea de joi spre vineri a fost ultima din cele trei care oficializează ascensiunea lui Naruhito la tronul Japoniei, notează DPA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?