Impertinenta dracului! Carmen Dan îi atacă pe procurorii care anchetează măcelul din 10 august!

Impertinenta dracului! Carmen Dan îi atacă pe procurorii care anchetează măcelul din 10 august! Ministrul de Interne, Carmen Dan, a catalogat punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei de către Parchet drept o acțiune de intimidare, sugerându-i procurorului general să citească legea care precizează că procurorii au acces neîngrădit la documente clasificate secret de stat sau de serviciu.

"Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice. Să ne amintim că nu cu mult timp în urmă procurorul general mai lansa o declarație în spațiul public, referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care trebuie să le analizeze, urmare a faptului că acestea sunt secretizate. Cred că nu ar mai fi făcut această declarație dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide legea 182 din 2002 perivind protecția informațiilor clasificate în care se vorbește foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat în condițiile garantării, validării și depunerii jurământului", a declarat Carmen Dan, citată de Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că se pot lua măsuri instituționale împotriva șefilor Jandarmeriei doar când sunt trimiși în judecată. "În ceea ce privește punerile sub acuzare, sunt prevederi legale de care conducerea ministerului va ține cont și vă reamintesc că statutul cadrelor militare spune foarte clar când sunt puși militarii puși la dispoziție și anume atunci când împotriva lor se dispune măsura trimiterii în judecată. În ceea ce-l privește pe secretarul de stat, avem și acolo o prevedere foarte clară în statutul polițistului care spune că polițistul este pus la dispoziție atunci când împotriva lui s-a dispus măsura începerii măsurii mișcării acțiunii penale așa că vom vedea ce se întâmplă în continuare. Șefii Jandarmeriei, secretarul de stat au aflat despre aceste situații din presă. Nu este normal. Se știa cu câteva zile înainte ce urmează să se întâmple. Eu văd asta ca pe un ordin pe unitate care a fost pus în aplicare mai clar și mai concis. Plecând de la dictonul justiția este oarbă, eu cred că acum este doar surdă, dar cu o privire foarte ageră în direcția dinainte trasată. Nu este o problemă cu funcționarea Jandarmeriei", a completat Carmen Dan.

Parchetul General a anunțat, vineri, că șeful Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile, prim-adjunctul instituției, Sebastian Cucoș, dar și șeful Jandarmeriei Capitalei și coordonatorul intervenției forțelor de ordine în Piața Victoriei pe 10 august, Laurențiu Cazan, sunt urmăriți penal în dosarul violențelor de la miting. Procurorii au mai transmis că ordinul de evacuare a Pieței Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal, și că un secretar de stat din Ministerul de Interne a exercitat presiuni asupra prefectului Capitalei pentru semnarea ordinului.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan