Implicațiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, analizate la MApN

Implicațiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, analizate la MApN

Ministerul Apărării Naționale a găzduit, luni, o nouă serie de consultări pe tema priorităților sale strategice, în cadrul discuțiilor fiind analizate, printre altele, implicațiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, informează un comunicat de presă al MApN.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost a doua întâlnire cu reprezentanți ai Parlamentului, ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, experți din sfera apărării și securității, precum și cu membri ai mediului asociativ al militarilor în rezervă, unde s-a discutat despre stadiul și perspectivele de implementare a proiectului sectorial prioritar "Alinierea structurii armatei și a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO și la consecințele generate de noul mediu de securitate".

Prezent la discuții, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a prezentat "stadiul celor trei sub-componente ale pachetului — trecerea graduală la concepția de Stat Major al Apărării, armonizări și optimizări ale regimului aplicabil categoriilor de personal militar, respectiv creșterea mobilității pe funcții și a previzibilității carierei militare".

Transformarea Statului Major General în Stat Major al Apărării va asigura o mai bună funcționare a organismului militar în raport cu cerințele și nevoile instituției, mai precizează MApN.

"Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de șeful SMA, care va exercita comanda deplină a structurii de forțe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al președintelui României, al premierului și al ministrului Apărării Naționale", a spus Motoc, potrivit comunicatului.

De asemenea, au fost dezbătute și alte teme importante pentru Armata României, precum modificări la statutul personalului militar și al ghidului carierei militare pentru realizarea unui sistem de evoluție în cariera militară "dinamic și previzibil, cu mobilitate și performanță profesională superioare".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...