Impozitul pe proprietate ar putea crește cu peste 60% în oraşele mari

Impozitul pe proprietate ar putea crește cu peste 60% în oraşele mari

Realizator: Cristian Bâcâin – Modificările la Codul Fiscal, convenite în coaliţia majoritară, cu scopul de a crește încasările la bugetul de stat, ar urma să fie finalizate și să devină oficiale săptămâna aceasta. Un proiect de act normativ, cu toate aceste schimbări, va fi pus, în curând, în dezbatere publică de Ministerul de Finanțe şi, potrivit unor informații care provin de la participanții la discuții, ar urma să crească accizele sau TVA la tutun, băuturile alcoolice și la cele cu zahăr și prin urmare aceste produse vor fi mai scumpe. Mai costisitoare ar urma să fie și cazarea și mesele la mare sau la munte, și așa destul de scumpe, pentru că una dintre modificări prevede creșterea taxei pe valoarea adăugată pentru HoReCa. Vor spori, se pare, și impozitele pe proprietate, dar ar urma să fie prevăzute și deduceri pentru familiile cu venituri mai mici. Este ceea ce a aflat reporterul Radio România Actualități Andrei Șerban. El are detalii în „Radiojurnal”.
Reporter: S-a stabilit folosirea unei noi formule de calcul pentru impozitul pe proprietate, care se va face conform grilei notariale. Potrivit unor surse politice, creșterile se vor resimți mai ales în marile orașe, în timp ce în anumite zone noua formulă de calcul s-ar putea să nu ducă la creșterea impozitelor. În București, Cluj-Napoca, Iași, de exemplu, impozitul pe proprietate ar putea crește cu peste 60%. Va crește și impozitul pe câștigurile din jocurile de noroc. Impozitul pe dividende va fi majorat și el de la 5% la 8%. Va scădea și plafonul deducerilor fiscale de la 30.000 de lei la 10.000 de lei. Va fi majorată acciza la tutun, iar cea la alcool se va mări cu 20%. Taxa pe valoarea adăugată va crește în HoReCa de la 5% la 9%, iar la băuturile carbogazoase cu zahăr de la 9% la 19%. Această majorare se va aplica și pentru berea fără alcool./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iulie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina