În 13 săptămâni, Ucraina a pierdut doar cinci dintre cele 71 de tancuri Leopard 2

În 13 săptămâni, Ucraina a pierdut doar cinci dintre cele 71 de tancuri Leopard 2

În cele 13 săptămâni de la demararea contraofensivei Ucrainei, tancurile germane Leopard 2 și-au demonstrat calitatea după ce din 71 de unități doar 5 au fost avariate și, foarte important, în toate cazurile echipajele au supraviețuit.

Tancurile Leopard2 participă la contraofensiva ucraineană FOTO SHUTTERSTOCK

Mai mult, toate tancurile avariate au fost recuperate și trimise în Polonia și Germania pentru reparații pentru a fi reintroduse în luptă. „Chiar și echipamentul cel mai grav deteriorat este recuperat și dus pentru reparații”, a explicat soldatul ucrainean Olexandr Solonko. „Poți înlocui o bucată de metal, chiar dacă este scumpă, dar nu poți repara o viață umană”, a precizat militarul ucrainean conform Forbes .

Tancurile germane au ajuns în Ucraina fiind donate de un consorțiu de țări NATO precum Canada, Danemarca, Germania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia. Este vorba de tancuri în variantele Leopard 2A5, Leopard 2A6 și Leopard 2A4.

Tancurile Leopard 2 oferă o rată mare de supraviețuire a echipajului deoarece muniția este protejată într-un compartiment blindat în turelă, iar angajarea tancului cu o lovitură directă nu are ca urmare o explozie catastrofală precum în cazurile tancurilor rusești unde loviturile de tun sunt depozitate direct în turele, neprotejate.

Reamintim că, Ucraina a solicitat cel puțin 300 de tancuri de fabricație occidentală, dar a primit mai puţin de 100 de Leopard 2, 31 de Challenger 2 britanice şi urmează să mai primească alte 31 de M1 Abrams americane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat