În ce condiții poate câștiga Ucraina războiul? Culisele discuțiilor în trei de la Elysee

În ce condiții poate câștiga Ucraina războiul? Culisele discuțiilor în trei de la Elysee

Occidentul trebuie să se grăbească să asigure Kievului armele de care are nevoie înainte ca Rusia să-și reconstruiască forțele, îndeamnă un analist al ISW.

Soldați ucraineni la Bahmut FOTO Profimedia

După un an de război al Federației Ruse împotriva Ucrainei, Kievul are nevoie de sprijin în timp util și constant din partea Occidentului pentru a câștiga confruntarea, scrie Mason Clark, analist și șef al grupului Rusia de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), pentru revista Time.

„Ucraina poate câștiga acest război, dar timpul este esențial. O încetare a focului este favorabilă Kremlinului și va opri doar temporar atacurile Rusiei, reducând șansele ca Ucraina să se întărească împotriva agresiunii ruse”, se spune în articol.

Clark consideră că SUA și aliații săi nu pot întârzia asistența suplimentară pentru Ucraina și trebuie să se asigure că Ucraina primește sprijin în timp util și susținut pentru a le permite ucrainenilor să lanseze contraofensiva necesară pentru eliberarea teritoriilor.

„Actualul echilibru de putere favorabil Ucrainei se va diminua într-un război prelungit, pe măsură ce Kremlinul își reconstruiește capacitățile militare”.

Autorul sugerează că forțele armate ruse ar putea începe să-și revină pe măsură ce forțele ucrainene suferă noi pierderi. În ciuda voinței poporului ucrainean și a sprijinului occidental pentru armata ucraineană, „mai târziu acest sprijin poate scădea pe măsură ce se apropie amenințarea înfrângerii totale ”.

Preşedintele american Joe Biden a respins sâmbătă posibilitatea livrării unor avioane de vânătoare Ucrainei în cadrul ajutorului militar oferit acestei ţări în războiul cu Rusia, fără a exclude însă furnizarea unor astfel de avioane pe viitor.

„Nu are nevoie de F-16 acum”, a răspuns Biden într-un interviu la postul ABC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...