În ce stațiuni și orașe din țară au preferat românii să meargă de Crăciun și de Revelion. Cât au plătit pentru distracție

În ce stațiuni și orașe din țară au preferat românii să meargă de Crăciun și de Revelion. Cât au plătit pentru distracție

Peste 300.000 de români au ales, în acest an, să achiziționeze pachete turistice de la agenții de turism, pentru Crăciun și Revelion 2023, în stațiunile din România.

Stațiunile din Brașov rămân pe primul loc în topul preferințelor românilor

În topul solicitărilor se află stațiunile din județul Brașov. Prețul pentru un sejur de trei nopți în această perioadă, pentru o persoană, variază între 900 și 8000 de lei.

În topul orașelor cu cei mai mulți turiști se află Brașovul, urmat de București, Sibiu și Craiova. Piețele de Crăciun, concertele și atmosfera de poveste au atras în aceste locuri atât turiști români, cât și din străinătate.

România rămâne preferata românilor pentru sărbătorile de iarnă, cererea pentru pachetele de Crăciun sau Revelion înregistrând o creștere cu 10, respectiv 15% față de anul precedent.

Cele mai căutate destinații sunt stațiunile montane, balneare și destinațiile de turism rural din România , urmate de orașele turistice cu piețe de Crăciun, care înregistrează o creștere a cererii considerabilă față de decembrie 2022.

Chiar dacă în acest an s-a înregistrat o creștere importantă a numărului de turiști în stațiunile din țară, potrivit estimărilor, încă nu au fost atinse cifrele de dinainte de pandemie. Măsurile luate atunci au afectat turismul pe termen lung , atât în ceea ce privește resursa umană care lucrează în HoReCa, cât și apetitul românilor de a-și petrece zilele de Sărbători prin pensiuni și hoteluri.

”O mare parte a hotelurilor și pensiunilor de calitate, care s-au promovat, au un grad maxim de ocupare, încă din toamnă. Pachetele de servicii complete, mesele festive, programele tradiționale și accesul la alte facilități, au convins turiștii să opteze pentru România, ca destinație de vacanță preferată pentru Sărbătorile de iarnă. Tarifele oscilează între 900 de lei de persoană, pentru un sejur de 3 nopți la hoteluri de 3 stele sau pensiuni de 3 margarete, cu cină festivă și 6000-8000 de lei lei , de persoană, pentru un sejur de 3 nopți, în hoteluri de 4 și 5 stele, din Predeal sau Poiana Brașov, cazarea fiind într-o suită, cu cine festive, servicii all inclusive, în anumite cazuri, premii, muzică live și numeroase alte surprize”, a precizat, pentru Adevărul, Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Piețele și târgurile de Crăciun din Sibiu și Craiova, renumite în Europa

Potrivit informațiilor centralizate la nivel de ANAT, se observă o creștere importantă a cererii pentru orașele cu potențial turistic din România, care au piețe și târguri de Crăciun, o parte dintre acestea fiind incluse în clasamentele internaționale ale celor mai frumoase sau accesibile piețe de Sărbători. Așa se explică și afluența numeroasă a turiștilor străini care descoperă frumusețile României.

Sibiul este un oraș cunoscut pentru atmosfera sa de poveste, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Piața de Crăciun din Sibiu este menționată de către cunoscuta publicație britanică „Express” drept cea mai accesibilă din Europa, din punct de vedere financiar. Așa și este, pentru că o cană cu vin fiert costă între 2 și maxim 3 euro, pe când mai la vest, prețul variază între 4 și 8 euro. Una dintre revelațiile anului este orașul Craiova. Târgul de Crăciun organizat în municipiul Craiova se regăsește pe locul al treilea într-un top European respectabil, într-un clasament realizat de site-ul specializat europeanbestdestinations.com. Potrivit clasamentului, primul loc a fost adjudecat de Budapesta, cel de-al doilea de oraşul Gdańsk, din Polonia, iar pe locul al patrulea s-a clasat Viena. Tarifele la hoteluri pentru camere și apartamente sunt foarte accesibile, pornind de la 40-50 de euro pe noapte.”, ne-a mai declarat Traian Bădulescu.

Topul preferințelor românilor de Crăciun și Revelion 2023, după ANAT, pentru fiecare tip de turism:

Turism montan: Poiana Brașov, Predeal, Sinaia, Azuga, Bușteni, Rânca, Păltiniș, Borșa

Turism rural: Bran-Moieciu, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Neamț, Oltenia de sub Munte

Turism balnear: Băile Felix, Călimănești-Căciulata, Băile Herculane, Băile Govora, Sovata

Orașe turistice: Brașov, București, Sibiu, Craiova (revelația anului), Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Iași

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”