În ce urnă este acum România la tragerea la sorți pentru Euro 2024. Cum arată grupă de foc pentru „tricolori”

În ce urnă este acum România la tragerea la sorți pentru Euro 2024. Cum arată grupă de foc pentru „tricolori”

La ora actuală, România se află în urna a 4-a, cea mai slabă de care se va ține cont la tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Asta chiar dacă naționala lui Edi Iordănescu nu a suferit nicio înfrângere în actuala campanie de calificare.

Edi Iordănescu e aproape de a duce România la Euro după 8 ani. Foto Sportpictures

Pe 2 decembrie, la Hamburg, de la ora României 19.00, se va desfășura tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Stabilirea urnelor se face face în funcție de rezultatele din această campanie de calificare. După Germania, țară gazdă, vor urma câștigătoarele grupelor, în ordinea punctelor, apoi locurile secunde, departajate de punctele și de golaverajul obținute în calificări. În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată. În acest moment, România e prima în urna a 4-a, cea mai slabă a turneului final, având doar 10 puncte și un +3 la golaveraj fără cele două victorii cu Andorra (2-0 și 4-0).

Cu două victorii, putem ajunge în urma a 2-a

Dacă „tricolorii" câștigă ultimele două partide, pe 18 noiembrie cu Israel (Felcsut, Ungaria) și pe 21 noiembrie cu Elveția (București), ar câștiga grupa și ar urca în urna a doua valorică. În cazul altor rezultate, ar putea ajunge în cea de-a treia. Dacă situația ar rămâne neschimbată, am putea avea cele mai dificile adversare la Euro 2024. O grupă de foc ar fi cu Germania, Spania și Olanda. Alta, mai ușoară, ar fi cu Turcia, Slovenia și Cehia.

La ora actuală, urna a 4-a arată astfel: 1. România 10p (+3), 2. Slovacia 10p (+2), 3. Țara Galilor 10p (0). Ultima în urna a 3-a e Cehia, cu 11 puncte.

Israel - România are loc sâmbătă, de la ora 21.45, fiind televizat de Prima TV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat