În Franța și Germania a fost destructurată o filieră a imigrației clandestine indiene cu destinația Europa

În Franța și Germania a fost destructurată o filieră a imigrației clandestine indiene cu destinația Europa

O filieră a imigrației clandestine indiene cu destinația Europa, în principal Germania, a fost destructurată marți în cursul unei operațiuni comune a poliției franceze și a celei germane, a indicat miercuri o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Șase persoane cu cetățenie indiană, prezentate drept organizatori, au fost interpelate în regiunea pariziană. Paralel, opt familii de imigranți ilegali au fost arestate în Germania în cursul acestei operațiuni întreprinse de către poliția franceză și cea germană, cu sprijin din partea Interpolului.

Potrivit Oficiului francez pentru combaterea imigrației ilegale și a angajării de străini fără calificare (Ocriest), filiera se baza pe ''obținerea necuvenită de vize turistice'', datorită creării de conturi bancare false, care umflau artificial averea candidaților la plecare: imigranți clandestini adevărați, însă turiști falși.

Franța era poarta de intrare a acestei filiere, dar, odată sosiți în Hexagon, imigranții clandestini erau transportați cu trenul, autobuzul sau cu ajutorul unui șofer complice, către Germania, în principal în regiunea Dresda, dar și către Portugalia. Ajunși în țara respectivă, ei lucrau la negru.

Potrivit cotidianului francez Le Parisien, anchetatorii au putut stabili tarifele practicate de filiera imigrației clandestine la plecare din provincia indiană Gujarat (vest): 7.000 de euro pentru o singură persoană, 10.000 pentru un cuplu și 25.000 de euro pentru o familie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valori” în Anglia / Ce a pățit un fost polițist englez când trei românași au vrut să-i cumpere mașina

2 Crimă în mediul interlop / Didilă Foreman, șeful clanului Gruia, și-a ucis ginerele de Dragobete. I-a dat cuțite…

3 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

4 Povestea lui Elon Musk, geniul din suburbiile Pretoriei, care și-a făcut companie spațială ca să se mute pe Ma…

5 Așa o fi?