În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă

În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă

Luni, în Germania va începe unul dintre cele mai mari procese judiciare din istoria ţării, cu primul din cele trei procese ale unui grup de conspiratori de extremă dreapta care au plănuit răsturnarea violentă a parlamentului şi uciderea cancelarului Olaf Scholz.

Prințul Reuss, autoproclamat Heinrich XIII, liderul grupului de extremişti, foto arhivă

Rețeaua este atât de extinsă şi planurile ei sunt atât de vaste, încât, din motive logistice și de securitate, cele 27 de persoane care urmează să ajungă în boxa acuzaților au fost împărțite în trei grupuri separate, potrivit The Guardian .

Pe 29 aprilie va apărea în faţa instanţei din Stuttgart, un prim lot de 9 persoane, identificate ca fiind „aripa militară” din spatele liderului grupului, autoproclamatul Heinrich XIII, prințul Reuss. Potrivit presei, printre acestea se numără un fost soldat, teoretician al conspirației, dar şi un astrolog și o antivaccinistă, acuzaţi că au încercat să răstoarne prin violență guvernul german.

Alte nouă persoane, printre care liderul, prinţul Reuss, și alți membri proeminenți, vor fi judecate la Frankfurt la 21 mai.

Prințul Reuss, un om de afaceri antisemit, este descendent al unei foste familii aristocratice şi a fondat grupul cu dorința expresă de a elimina prin violență ordinea de stat. În cazul în care lovitura de stat ar fi avut succes, el urma să fie declarat șef provizoriu al unui nou stat german, care ar fi redesenat țara conform granițelor din 1937.

Au început să plănuiască răsturnarea guvernului din 2021

Potrivit procurorilor federali, grupul plănuia să intre în Reichstag-ul din Berlin cu sprijin armat, pentru a aresta membri ai Bundestag-ului sau ai Parlamentului, cu intenția de a „răsturna sistemul” şi a-l înlocui cu propriul guvern.

Planurile pentru puci au început să le facă din august 2021, dar au fost descoperiţi în decembrie 2022, când s-au făcut o serie de raiduri antiteroriste de amploare, la care au participat mii de ofițeri, care au percheziționat 150 de proprietăți din 11 landuri germane, precum și din străinătate.

Ulterior, procurorii au declarat că membrii grupului, mulți dintre ei având legături cu mișcarea germană de extremă dreapta Reichsbürger, aveau acces „la un arsenal masiv de arme”. Au fost descoperite 380 de arme de foc, 350 de arme albe și de tăiat, aproape 500 de alte arme și 148.000 de bucăți de muniție, la care puciştii se refereau cu numele de cod „bomboane”.

Cancelarul Olaf Scholz, pe lista de excuţie

Printre planurile lor foarte detaliate se numără o listă de execuție, întocmită de un fost soldat de elită și antrenor de supraviețuire, Peter Wörner, poreclit Wolf, pe care figurau cancelarul Olaf Scholz, două personalități importante din televiziune, Markus Lanz și Sandra Maischberger, precum și șeful opoziției CDU, Friedrich Merz.

Pentru a se pregăti pentru noul „regim”, în care se aștepta să aibă un rol, Wörner a comandat unui croitor să-i confecționeze o uniformă de soldat „în stil nazist”.

Presupușii pucişti au plătit aproximativ 140.000 de euro (120.000 de lire sterline) unei bande criminale elvețiene pentru arme și plănuiau să caute „închisori subterane pentru copii”, în care credeau că un „guvern mondial” secret efectua experimente pe copii.

Profesiile inedite ale unora dintre membri

Thomas T., un sudor în vârstă de 60 din landul Bavaria, împreună cu viitorul „ministru al transcomunicărilor” al grupului, Hildegard Leiding, de asemenea în vârstă de 60 de ani, membră a partidului de dreapta AfD și astrolog, ar fi căutat candidați pentru „viitorul guvern” pe o „bază spirituală”, în funcție de datele lor de naștere, au declarat procurorii. Un bucătar-șef vedetă din Austria, cu mandatul de a găti mâncare sănătoasă pentru noul regim, ar fi fost, de asemenea, implicat.

Alături ei, va fi judecată medicul Melanie Ritter, în vârstă de 57 de ani, specializată în metoda de prezicere a viitorului prin intermediul ouălor și o contestatată vocală a vaccinului Covid, care ar fi urmat să devină ministru al Sănătății, în urma loviturii de stat.

Potrivit rechizitoriului, fostul locotenent-colonel Rüdiger von Pescatore, în vârstă de 70 de ani, a interpretat moartea reginei Elisabeta, în septembrie 2022, ca fiind „semnalul pentru un atac al forțelor aliate asupra Germaniei”, care ar marca „Ziua X”, data loviturii de stat. Potrivit mesajelor pe care le-a scris în două dintre diferitele grupuri de chat online ale grupului, el se aștepta, cu această ocazie, să aibă loc o întrerupere a energiei electrice, care să declanșeze începutul loviturii de stat, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Ducatul imaginar Reuss

Anchetatorii criminaliști au declarat că au observat prima întâlnire a grupului, organizată de prințul Reuss, la 25 octombrie 2021, într-un pub din orașul bavarez Helmbrechts. Potrivit anchetatorilor, prinţul nu dorea decât recunoașterea internațională a statului său imaginar „Ducatul Reuss”, în landul Thuringia din estul țării.

El a încercat să facă lobby la consulatul general al Rusiei din Leipzig pentru o astfel de recunoaștere și pentru sprijin pentru lovitură de stat, prin intermediul iubitei sale ruse. Prințul Reuss i-ar fi spus consulatului general: „Vă vom arăta că lupul german și ursul rusesc sunt o echipă imbatabilă”.

Avocatul lui Reuss, Roman von Alvensleben, a declarat săptămâna trecută că nu dorește să comenteze poziția clientului său.

„Nu pot confirma (...) că prințul Reuss a reprezentat o amenințare la adresa existenței Republicii Federale Germania și că s-ar fi alăturat sau ar fi aprobat folosirea violenței”, a declarat el presei germane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...