În Italia, părinții care își încurajează copiii să fie vegani ar putea face închisoare

Părinții din Italia ar putea primi pedeapsa cu închisoarea dacă își îndeamnă copiii să devină vegani, arată BBC. Potrivit unui proiect de lege inițiat de partidul politic conservator PDL - Forza Italia, alimentația vegană, din care sunt excluse toate produsele de origine animală, este considerată ''un comportament iresponsabil și periculos'', iar dacă adulții își hrănesc astfel copiii pot sta chiar și patru ani în spatele gratiilor, după cum scrie și Reuters.

Inițiatoarea proiectului de lege este parlamentarul Elvira Savino. Aceasta susține că s-a inspirat de la cazurile de minori din Italia care au ajuns malnutriți din cauza acestei alimentații pe care o consideră deficientă în fier, zinc și alte vitamine esențiale celor mici.

"Nu am nimic împotriva veganilor sau veganismului atât timp cât este o decizie a adulților'', a declarat ea, miercuri, într-un interviu acordat Reuters. ''Mi se pare absurd că unor părinți li se permite să își impună voința în acest sens copiilor lor, într-un mod aproape fanatic, religios, de multe ori fără cunoștințe științifice sau medicale corespunzătoare''.

Veganismul a luat amploare în ultimii ani, iar, în Marea Britanie, s-a răspândit cu 360 la sută în rândul populației, din 2006, mai arată BBC care precizează că Serviciul Național de Sănătate (NHS) din această țară nu consideră că acest curent este contraindicat copiilor, însă a emis recomandări cu privire la alimentația sănătoasă a acestora.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic