În Italia, părinții care își încurajează copiii să fie vegani ar putea face închisoare

Părinții din Italia ar putea primi pedeapsa cu închisoarea dacă își îndeamnă copiii să devină vegani, arată BBC. Potrivit unui proiect de lege inițiat de partidul politic conservator PDL - Forza Italia, alimentația vegană, din care sunt excluse toate produsele de origine animală, este considerată ''un comportament iresponsabil și periculos'', iar dacă adulții își hrănesc astfel copiii pot sta chiar și patru ani în spatele gratiilor, după cum scrie și Reuters.

Inițiatoarea proiectului de lege este parlamentarul Elvira Savino. Aceasta susține că s-a inspirat de la cazurile de minori din Italia care au ajuns malnutriți din cauza acestei alimentații pe care o consideră deficientă în fier, zinc și alte vitamine esențiale celor mici.

"Nu am nimic împotriva veganilor sau veganismului atât timp cât este o decizie a adulților'', a declarat ea, miercuri, într-un interviu acordat Reuters. ''Mi se pare absurd că unor părinți li se permite să își impună voința în acest sens copiilor lor, într-un mod aproape fanatic, religios, de multe ori fără cunoștințe științifice sau medicale corespunzătoare''.

Veganismul a luat amploare în ultimii ani, iar, în Marea Britanie, s-a răspândit cu 360 la sută în rândul populației, din 2006, mai arată BBC care precizează că Serviciul Național de Sănătate (NHS) din această țară nu consideră că acest curent este contraindicat copiilor, însă a emis recomandări cu privire la alimentația sănătoasă a acestora.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…