În jur de 15.000 de angajați din Educație vor protesta joi în fața Guvernului

În jur de 15.000 de angajați din Educație vor protesta joi în fața Guvernului

Angajații din învățământ vor protesta joi, 25 mai, la Guvern, anunță sindicatele din Educație care precizează că sunt așteptați în jur de 15.000 de persoane. Acțiunea vice ca urmare a refuzului guvernanților de a negocia cu adevărat cu sindicaliștii.

Foto: Arhivă / Mediafax / Alexandru Dobre

„Acțiunile noastre urmăresc să atragă atenția asupra obligativității solutionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învăţământul preuniversitar și superior, în condițiile scăderii semnificative a puterii de cumpărare, determinate și de creșterea prețurilor. Nemulțumirea personalului din educație este accentuată și de refuzul guvernanților de a purta negocieri reale cu federațiile sindicale din educaţie și de a adopta măsuri concrete pentru soluționarea revendicărilor personalului din sistemul educațional, inclusiv după declanșarea, începând cu data de 22 mai 2023, a grevei generale în învăţământ”, se arată în documentul sindicatelor, potrivit Edupedu.ro

Marșul se va desfășura între orele 12:00-16:00, iar participanții vor sosi începând cu ora 11:00, fiind vorba de aproximativ 15.000 de persoane

Marți, liderii sindicatelor au anunțat că greva generală va continua, deoarece nu sunt mulțumiți de discuțiile de la Guvern.

Cheia pentru stoparea grevei generale declanșată luni se află în buzunarul Guvernului, susțin sindicatele. Cinci luni, spun sindicatele, au tot cerut negocieri serioase și soluții, dar, autoritățile nu le-au luat în seamă. Acum, dacă Guvernul găsește soluții, vom încheia repede această grevă, dacă nu, va fi una de lungă durată, potrivit lui Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, una dintre cele două mari federații care au anunțat greva. „Ce înseamnă de lungă durată? Probabil până la finalul anului”, a subliniat liderul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”