În Kazahstan, se aud din nou focuri de armă în centrul celui mai mare oraș, după o perioadă de calm relativ

În Kazahstan, se aud din nou focuri de armă în centrul celui mai mare oraș, după o perioadă de calm relativ

În Kazahstan, se aud din nou focuri de armă în centrul celui mai mare oraș, Almatî, după o perioadă de calm relativ, însă în Piața Centrală nu mai sunt demonstranți și este posibil ca schimburile de focuri să aibă loc între protestatarii care s-au baricadat în sediul unuia dintre posturile de televiziune din apropiere și forțele de ordine.

Acestea au tras din nou în manifestanți în cursul nopții și, ulterior, președintele Tokaev care a susținut că ordinea constituțională ar fi fost restabilită în țară. Corespondentul RRA, Alexandr Beleavski, urmărește evenimentele și are detalii în Radiojurnal.

Reporter: Tulburările din Kazahstan continuă și în această dimineață. Corespondentul TASS a relatat despre noi schimburi de focuri soldate cu victime omenești în centrul orașului, devastat de violențele din ultimele două zile. Președintele Kassîm-Jomart Tokaev a declarat că operațiune antiteroristă va continua până la nimicirea completă, a spus el, a teroriștilor care continuă să folosească armele. În același timp, a spus Tokaev, ordinea constituțională a fost restabilită în mare parte în toate regiunile, situația fiind de sub controlul autorităților locale.

Pentru ora 11:00, ora România, a fost anunțat un nou mesaj către națiune al președintelui Tokaev. Mediile locale, citând Ministerul de Interne, au anunțat că în timpul violențelor și-au pierdut viața 18 polițiștii și militari din Garda Națională, iar 748 au fost răniți, în timp ce forțele de ordine, citez, „au lichidat 28 și au rănit 18 teroriști înarmați”. Numărul celor arestaţi a depășit 3.000. Pe acest fond, la solicitarea președintelui Tokaev, în Kazakhstan continuă să sosească forțele de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, grosul cărora îl formează unități de desant aerian din Rusia./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...