În Maramureş s-au produs trei cutremure, în mai puţin de 24 de ore. Ce magnitudine au avut

În Maramureş s-au produs trei cutremure, în mai puţin de 24 de ore. Ce magnitudine au avut

Risc Seismic

Un nou cutremur s-a produs miercuri dimineaţă în Maramureş. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta este cel de-al treilea înregistrat în această zonă în mai puţin de 24 de ore.

foto INCDFP

Toate cele trei seisme au fost de suprafaţă şi au avut magnitudini mici.

Primul dintre ele a fost înregistrat marţi dimineaţă, la ora 8.31. Produs la o adâncime de 3,4 kilometri, acesta a avut o magnitudine de 2,4 pe scara Richter, iar epicentrul a fost la 54 kilometri N de Bistriţa şi 55 kilometri S de Baia Mare.

Tot marţi, la ora 23,27, în Maramureş s-a produs un alt seism, de data aceasta şi mai aproape de suprafaţă, la adâncimea de 2,3 km. Cu epicentrul la 54 kilometri N de Bistrita şi 54 kilometri E de Baia Mare, a avut o magnitudine de 2,6.

Cel de-al treilea cutremur în Maramureş s-a înregistrat miercuri dimineaţă, la ora 6.02, la adâncimea de 6,8 km. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, şi acesta a fost slab, având tot magnitudinea de 2,6 pe scara Richter.

De asemenea, un cutremur, de data aceasta de magnitudine medie, 4,1, s-a produs marţi în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 119,8 kilometri.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”