În orice țară normală Iordache ar fi arestat pe loc! Dovada că „boala” lui Dragnea a fost doar o stratagemă pentru această nouă porcărie!

În orice țară normală Iordache ar fi arestat pe loc! Dovada că „boala” lui Dragnea a fost doar o stratagemă pentru această nouă porcărie! Florin Iordache, în calitate de președinte al Camerei Deputaților (în absența lui Liviu Dragnea, „bolnav”) a sesizat săptămâna trecută CCR pentru soluționarea unui presupus conflict între Parlament și Înalta Curte, anunță Antena 3. Practic, Iordache a preluat strategia apărării în dosarul angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare.

Liderul PSD a cerut prin avocații săi rejudecarea procesului pentru că sentinţa de 3 ani şi jumătate de închisoare ar fi fost dată de un complet nelegal constituit. Dragnea invocă o decizie a Înaltei Curţi ulterioară, însă, deciziei de condamnare din iunie, scrie G4Media.ro.

Liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) casarea sentinţei de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare şi rejudecarea procesului angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman pe motiv că verdictul ar fi fost dat de un complet nelegal constituit, potrivit documentului formulat de Liviu Dragnea prin avocaţii săi, Marian Nazat şi Flavia Teodosiu, depus la instanţă şi consultat de G4Media.ro. O cerere similară a depus la instanţă si avocatul Adrian Toni Neacşu, avocatul Olguţei Şefu, fosta directoare executivă de la Protecţia Copilului Teleorman.

Apărătorii lui Liviu Dragnea susţin că verdictul de condamnare dat în iunie anul trecut nu a fost emis de un complet specializat aşa cum cer legea 78/2000 privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie la articolul 29, legea 304/2004 privind organizarea judiciară la articolele 19 alineatul 3, 35 alineatul 2 şi 36 alineatul 3, precum şi regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a ICCJ. Ultimele două articole de mai sus din legea 304/2004 au fost modificate anul trecut de PSD-ALDE.

Avocaţii susţin că toate celelalte instanţe din ţară, mai puţin ICCJ, ar avea astfel de completuri specializate.

Articolul 29 din legea 78/2000 arată că: ”Pentru judecarea în prima instanța a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”.

Apărarea lui Dragnea invocă şi o decizie a ICCJ dată de un complet privind dezlegarea unor chestiuni de drept în septembrie anul trecut, deci ulterioară condamnării lui Liviu Dragnea din iunie 2018

Vom reveni

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …