În Piatra Neamț au ieșit aproape 1.000 de protestatari

În Piatra Neamț au ieșit aproape 1.000 de protestatari

Aproape 1.000 de oameni au ieșit, joi, în centrul municipiului Piatra Neamț, pentru a protesta împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a codurilor penale.

Oamenii s-au strâns în jurul orei 18,00 în fața Teatrului Tineretului iar jumătate de oră mai târziu au început scandări împotriva guvernului și a președintelui PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, protestatarii au scandat "DNA, să vină să vă ia!" și "Ordonanțele, abrogați-le".

În jurul orei 19,00, manifestanții au plecat într-un marș, de circa 3 kilometri, pe principalele bulevarde din centrul orașului, scandând către oamenii care locuiesc în zone "Ieșiți din casă, dacă vă pasă". Pe parcursul marșului, câteva zeci de oameni s-au alăturat protestatarilor. De asemenea, șoferii care treceau prin zonă claxonau în semn de solidaritate.

Între manifestanți s-a aflat, din nou, primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, președinte al PNL Piatra Neamț. De asemenea, au fost prezenți consilieri locali ai PNL și PMP.

Cei care au participat la protest au fost de toate categoriile sociale, tineri și pensionari.

Protestul s-a desfășurat, ca și miercuri, fără incidente, fiind autorizat de Primăria Piatra Neamț. De altfel, autorizația a fost emisă pentru perioada 1 — 5 februarie.

Punctul de întâlnire a fost stabilit la Teatrul Tineretului, însă pentru zilele de 4 și 5 februarie, manifestanții se vor întâlni în fața Casei de Cultură deoarece la teatru sunt programate reprezentanții.

AGERPRES/(A — autor: Gabriel Apetrii, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?