În pofida protestelor serviciilor secrete, Germania permite gigantului chinez Cosco să preia o participație de 24,9% în cel mai mare port al său, Hamburg

În pofida protestelor serviciilor secrete, Germania permite gigantului chinez Cosco să preia o participație de 24,9% în cel mai mare port al său, Hamburg

Cabinetul german a aprobat miercuri o investiție a companiei chineze Cosco pentru o participație de 24,9% într-unul dintre cele trei terminale ale firmei de logistică din cel mai mare port german din Hamburg, au declarat surse guvernamentale pentru Reuters.

Terminal portuar din Hamburg (Germania)Foto: DreamsTime

Această investiție este mai mică decât participația de 35%, planificată inițial, pe care o viza gigantul chinez de transport maritim și are loc cu o săptămână înainte ca cancelarul Olaf Scholz să se deplaseze în China.

Compromisul a fost negociat după o rezistență politică semnificativă împotriva acordului, dar și al protestului public al serviciilor secrete.

Ministrul economiei, Robert Habeck, s-a numărat printre politicienii care au declarat că Germania ar trebui să evite, dacă este posibil, investițiile chinezești în infrastructura esențială.

Susținătorii acordului spun că acesta va permite Hamburgului, unde Scholz a fost primar timp de șapte ani, să țină pasul cu porturile rivale care se luptă, de asemenea, să aibă trafic comercial cu China și dintre care unele sunt deținute parțial de Cosco.

(Sursă foto: DreamsTime.com )


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...