În premieră, generalul din fruntea armatei ucrainene spune câți dintre soldații săi au murit în lupta contra invaziei ruse

În premieră, generalul din fruntea armatei ucrainene spune câți dintre soldații săi au murit în lupta contra invaziei ruse

Aproape 9.000 de militari ucraineni au fost uciși în războiul cu Rusia, a declarat luni șeful forțelor armate ucrainene, citat de Reuters.

Soldat ucrainean în tranșee în timpul unui bombardament rusescFoto: Twitter / Ukraine Territorial Defence Forces

Bilanțul oferit de generalul Valeriy Zaluzhnyi pare să fie primul furnizat de către conducerea militară ucraineană de când a început invazia comandată de Valdimir Putin, la 24 februarie.

Zaluzhnyi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a declarat în cadrul unei conferințe organizate pentru a onora veteranii militari și familiile celor uciși că copiii aveau nevoie de protecție în mai multe părți ale țării, inclusiv în capitala Kiev.

„Ei chiar nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă și cu siguranță au nevoie de protecție... pentru că tatăl lor a plecat pe front și, posibil, se numără printre cei aproape 9.000 de eroi care au fost uciși", a spus el.

Zaluzhnyi nu a oferit detalii și nu a precizat dacă cifra pe care a citat-o include toți membrii personalului de serviciu uciși în acțiune, cum ar fi polițiștii de frontieră.

Volodimir Zelenski a declarat în cadrul conferinței că aproximativ 1 milion de persoane apără Ucraina ca parte a forțelor armate ucrainene sau a altor servicii.

Zaluzhnyi nu a spus câți civili au fost uciși sau câți membri ai personalului rusesc a estimat Kievul că au fost uciși în lupte, dar Statul Major al forțelor armate ucrainene a estimat că numărul militarilor ruși a fost de 45.400 de morți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...