În Rusia, compania Apple prezintă Crimeea drept regiune a Rusiei (AFP)

În Rusia, compania Apple prezintă Crimeea drept regiune a Rusiei (AFP)

Apple, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, prezintă în aplicaţiile sale ca fiind rusă Peninsula Crimeea, anexată în martie 2014 de Federaţia Rusă, atunci când aceste aplicaţii sunt folosite în Rusia, modificare salutată miercuri de autorităţile ruse, informează AFP.

Oraşe ale peninsulei, precum Simferopol sau Sevastopol, apar ca fiind în "Crimeea, Rusia", atunci când serviciul de navigare şi de prognoză meteo al gigantului american este folosit din Rusia, au constatat jurnalişti ai AFP.

Aceleaşi oraşe apar fără ţară atunci când serviciile sunt utilizate din Franţa, de exemplu.

Preşedintele Comitetului pentru securitate şi lupta anticorupţie al Camerei Inferioare a Parlamentului rus, Vasili Piskarev, a confirmat că Apple "a pus în totalitate (serviciile sale) în conformitate cu legislaţia rusă", care recunoaşte Crimeea drept parte a teritoriului Federaţiei Ruse, potrivit agenţiei de presă Interfax. "Eroarea din semnalizarea oraşelor Crimeei în aplicaţia Meteo a fost reglată", a adăugat el.

Potrivit lui Piskarev, negocieri cu Apple pe marginea acestui subiect erau în curs din luna mai. Compania a suprimat iniţial menţionarea Ucrainei, însă oraşele din Peninsula Crimeea rămâneau apatride, potrivit deputatului rus. "Vom rămâne vigilenţi pentru a nu exista întoarcere înapoi", a mai spus el.

Un al gigant american în domeniul IT care are serviciu de localizare, Google, nu menţionează o ţară anume pentru oraşele din Crimeea. Cu toate acestea, el le ortografiază "ruseşte" atunci când serviciul este folosit în Rusia. De asemenea, apare o frontieră între Crimeea şi Ucraina.

Anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, în urma unui referendum denunţat ca fiind ilegal de Kiev şi Occident a provocat cele mai grave tensiuni de după sfârşitul Războiului Rece şi a fost urmată de un val de sancţiuni europene şi americane împotriva Moscovei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…