În Rusia, comunicațiile mobile și internetul vor reveni la nivelul anilor '90

În Rusia, comunicațiile mobile și internetul vor reveni la nivelul anilor '90

Zona de acoperire a rețelei mobile din Rusia ar putea reveni la starea de la sfârșitul anilor 1990 după retragerea producătorilor de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson din țară, scrie Reuters care citează șefii companiilor rusești de telecomunicații și alte surse din acest domeniu.

Turn de telecomunicații 5G al Ericsson în Rusia FOTO Shutterstock

În curând, viteza de descărcare a datelor va scădea în Federația Rusă, iar apelurile telefonice vor fi întrerupte. Comunicarea în zonele rurale poate fi prima care „cade”.

Utilizatorii de telefoane mobile din Rusia se vor confrunta probabil cu încărcări și descărcări de date mai lente, mai multe apeluri întrerupte, apeluri care nu se vor conecta și întreruperi mai lungi. Operatorii vor pierde oportunitatea de a actualiza sau repara software-ul, în plus, stocul de piese pentru reparații se va epuiza”, notează Reuters.

Nokia și Ericsson reprezintă, de asemenea, peste 50% din stațiile de bază ale operatorilor de telefonie mobilă din Rusia. În plus, aceste companii sunt furnizori de aproape toate echipamentele - de la antene de telecomunicații la conectori de fibră optică. De asemenea, oferă software care permite diferitelor părți ale rețelei să funcționeze împreună.

Ambele companii au anunțat că își vor înceta complet operațiunile în Federația Rusă până la sfârșitul anului 2022. În acel moment, toate scutirile de la sancțiuni vor expira. În același timp, concurentul lor - chinezul Huawei - a încetat și el să furnizeze noi echipamente Federației Ruse, deși continuă să întrețină echipamentele existente.

Ieșirea noastră va fi completă. Nu vom furniza nimic Rusiei”, a subliniat CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark.

Surse din industrie cred că ruperea legăturilor cu firmele străine va împiedica comunicațiile rusești să se dezvolte pentru o întreagă generație. Iar restul lumii va merge mai departe cu implementarea tehnologiilor 5G în acest moment.

Dacă această situație continuă ani de zile, acoperirea rețelelor celulare rusești poate reveni la starea de la sfârșitul anilor 1990, când acoperirea lor era limitată la orașele mari și la cele mai bogate suburbii”, a declarat Leonid Konik, șeful departamentului IT al ComNews.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă