În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea!

În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea!

În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea! Și toți pensinarii tac, ca lașii, nu ies cu bâtele în stradă! 

Da, oameni buni, Camera Deputaților a admis parțial, marți, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 pentru organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, stabilind că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizația judecătorilor Curții Constituționale și se impozitează potrivit legii.

Proiectul — adoptat de deputați cu 167 de voturi pentru, 98 împotrivă și 8 abțineri — mai prevede că dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, Avocatul Poporului își păstrează pensia aflată în plată.

O altă prevedere păstrată de deputați este aceea că funcția de Avocat al Poporului este asimilată ca rang și salarizare cu funcția de ministru.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a solicitat deputaților, la dezbaterile în plen, să voteze proiectul de lege.

"Rugămintea sinceră și foarte deschisă este ca mai bine după un an și jumătate de la inițierea acestui proiect legislativ să votați favorabil, să aprobați raportul Comisiei juridice așa cum a fost întocmit în legătură cu cererea formulată de domnul președinte, respectiv o parte dintre solicitările domnului președinte au fost acceptate. Suntem într-o întârziere foarte mare în raporturile cu Subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii și cu cele ale Comitetului European pentru prevenirea torturii în ce privește punerea de acord a legii noastre de organizare și funcționare, în special referitor la prevenirea torturii în locurile de detenție. Vă rog în modul cel mai sincer să votați această cerere de reexaminare așa cum a propus Comisia juridică, cu acele modificări parțiale", a susținut Ciorbea.

 Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat în cazul acestui proiect de lege.

Pe 21 iulie, președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, această lege referitoare la statutul și atribuțiile Avocatului Poporului, motivând că modificările și completările aduse acestui act normativ sunt de natură să genereze probleme în aplicare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…