În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea!

În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea!

În țara condusă de penali se amână Legea Pensiilor pentru milioane de români dar se votează o Lege Specială pentru UN SINGUR OM: Victor Ciorbea! Și toți pensinarii tac, ca lașii, nu ies cu bâtele în stradă! 

Da, oameni buni, Camera Deputaților a admis parțial, marți, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 pentru organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, stabilind că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizația judecătorilor Curții Constituționale și se impozitează potrivit legii.

Proiectul — adoptat de deputați cu 167 de voturi pentru, 98 împotrivă și 8 abțineri — mai prevede că dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, Avocatul Poporului își păstrează pensia aflată în plată.

O altă prevedere păstrată de deputați este aceea că funcția de Avocat al Poporului este asimilată ca rang și salarizare cu funcția de ministru.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a solicitat deputaților, la dezbaterile în plen, să voteze proiectul de lege.

"Rugămintea sinceră și foarte deschisă este ca mai bine după un an și jumătate de la inițierea acestui proiect legislativ să votați favorabil, să aprobați raportul Comisiei juridice așa cum a fost întocmit în legătură cu cererea formulată de domnul președinte, respectiv o parte dintre solicitările domnului președinte au fost acceptate. Suntem într-o întârziere foarte mare în raporturile cu Subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii și cu cele ale Comitetului European pentru prevenirea torturii în ce privește punerea de acord a legii noastre de organizare și funcționare, în special referitor la prevenirea torturii în locurile de detenție. Vă rog în modul cel mai sincer să votați această cerere de reexaminare așa cum a propus Comisia juridică, cu acele modificări parțiale", a susținut Ciorbea.

 Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat în cazul acestui proiect de lege.

Pe 21 iulie, președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, această lege referitoare la statutul și atribuțiile Avocatului Poporului, motivând că modificările și completările aduse acestui act normativ sunt de natură să genereze probleme în aplicare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

4 Așa o fi?

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…