În ultima săptămână Rusia a pierdut peste 6.000 de soldați și aproape 200 de tancuri și blindate

În ultima săptămână Rusia a pierdut peste 6.000 de soldați și aproape 200 de tancuri și blindate

Pierderile Rusiei pe frontul din Ucraina au crescut foarte mult în ultimele zilei, asta și pe fondul unei ofensive demarate în mai multe direcții. Rușii au avut un asalt eșuat în zona Vuhledar, forțează ofensiva în zona Kremina, iar în jurul orașului Bahmut încă se duc lupte, după multe săptămâni fără un vreun avans considerabil și unde ucrainenii încă spun că au controlul.

Tancuri rusești distruse de forțele ucraineneFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Doar în ultima săptămână Rusia ar fi pierdut peste 6.000 de soldați și aproape 200 de tancuri și blindate, conform estimărilor zilnice publicate de forțele ucrainene.

Desigur, informațiile nu pot fi verificate independent, ele vin doar dintr-o parte a taberelor beligerante și trebuie privite cu o doză mare de scepticism. De cealaltă parte Rusia nu confirmă și nu dă informații despre ce pierderi a suferit.

Pentru zona Vuhledar de exemplu, acolo unde rusii au suferit un eșec usturător și unde dovezile vizuale arată că ar fi pierdut circa 30 de tancuri și blindate, ministerul Apărării de la Moscova a spus doar că „operaţiunile militare de capturare a oraşelor Vuhledar şi Bahmut progresează bine”.

Pierderile Rusiei în Ucraina în ultima săptămână: 6.500 de militari, 200 de tancuri și blindate

În total, în ultima săptămână Rusia ar fi pierdut pe frontul din Ucraina aproape 6.500 de militari, 60 de tancuri, 137 de blindate de luptă, 61 de sisteme de artilerie, 5 lansatoare multiple de rachete MLRS, 7 sisteme antiaeriene, 2 avioane și 1 elicopter. De menționat că în această statistică am luat în calcul doar ultimele 7 zile, dar pierderile erau la cote mari și înainte, cel puțin conform estimărilor ucrainene.

  • 6 februarie: 870 militari, 11 tancuri, 10 blindate de luptă, 5 sisteme de artilerie, 1 MLRS
  • 7 februarie: 1.030 militari, 14 tancuri, 28 blindate de luptă, 1 sistem de artilerie
  • 8 februarie: 910 militari, 8 tancuri, 15 blindate de luptă, 15 blindate, 4 sisteme de artilerie, 1 sistem antiaerian, 1 avion, 1 elicopter
  • 9 februarie: 910 militari, 2 tancuri, 10 blindate, 8 sisteme de artilerie, 2 MLRS, 4 sisteme antiaeriene
  • 10 februarie: 730 militari, 3 tancuri, 3 blindate, 7 sisteme de artilerie, 1 sistem antiaerian, 1 elicopter
  • 11 februarie: 1.140 de militari, 9 tancuri, 3 blindate, 19 sisteme de artilerie, 1 sistem antiaerian
  • 12 februarie: 900 militari, 13 tancuri, 14 blindate, 17 sisteme de artilerie, 2 MLRS, 1 avion

Evaluarea britanică: Rușii au ajuns la un nivel de pierderi de soldați comparabil cu primele zile ale invaziei

Rusia a ajuns luna aceasta la un nivel de pierderi de soldați comparabil cu primele zile ale invaziei și de patru ori mai mare decât era în vară, din cauza mai multor factori, potrivit ultimei evaluări a ministerului britanic al apărării.

„În ultimele două săptămâni, Rusia a suferit probabil cele mai mari pierderi de vieți omenești de după prima săptămână a invaziei din Ucraina. Media ultimelor șapte zile a fost de 824 de victime pe zi, de peste patru ori mai mare decât cea raportată în perioada iunie-iulie 2022. De asemenea, Ucraina continuă să sufere și ea o rată de pierderi ridicată”, spun britanicii.

„Creșterea numărului de pierderi rusești se datorează probabil unei serii de factori, inclusiv lipsa de personal instruit, de coordonare și de resurse pe întregul front, iar acest lucru este exemplificat de ce s-a întâmplat în Vuhledar și Bahmut.”, se mai arată în evaluarea britanică.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”