În urma „victoriilor” din Ucraina, Putin schimbă generalii ca pe șosete

În urma „victoriilor” din Ucraina, Putin schimbă generalii ca pe șosete

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului său militar de est, generalul-colonel Alexander Chaiko, a anunțat vineri site-ul de știri rusesc RBC – cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Reuters .

RBC a citat registrele de stat disponibile public pentru a raporta că generalul-locotenent Rustam Muradov a fost numit la conducerea Districtului militar estic, care acoperă trupele cu baza în Orientul Îndepărtat al Rusiei, deși o mare parte din efectivele sale sunt desfășurate în prezent în Ucraina.

Muradov, care a fost sancționat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei și a comandat forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan locuită în principal de etnici armeni.

Deși șeful regiunii natale a lui Muradov, Daghestan, l-a felicitat pentru numirea sa, nici Kremlinul, nici Ministerul Apărării nu au confirmat imediat mutarea.

Luni, RBC a raportat că comandantul districtului militar de vest, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit, la scurt timp după pierderile dramatice suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută și după recucerirea de către Ucraina a orașului strategic Lyman, în regiunea Donețk.

De atunci, forțele rusești au pierdut, de asemenea, controlul asupra câtorva sute de kilometri pătrați din regiunea ucraineană Herson – teritoriu pe care Moscova îl consideră acum parte a Rusiei.

În septembrie, ministrul adjunct al Apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, care a ucis mii de civili.

În august, agenția de știri de stat RIA a raportat că comandantul flotei din Marea Neagră a fost demis după o serie de umilințe, inclusiv scufundarea navei sale de război principale și pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid