Înalt oficial ungar: Occidentul a căzut în „psihoza războiului”. Relațiile lui Viktor Orban cu Rusia

Înalt oficial ungar: Occidentul a căzut în „psihoza războiului”. Relațiile lui Viktor Orban cu Rusia

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei spune că Occidentul a căzut într-o adevărată „psihoză a războiului”. În același timp, acesta este susținător al politicii premierului Viktor Orban, care și-a arătat susținerea pentru Rusia.

Premierul ungar Viktor Orban menţine relaţii bune cu Rusia FOTO Profimedia

Declarațiile lui Szijjarto au fost făcute, luni, în parlament, potrivit dpa. Ministrul de Externe al Ungariei ai afirmat că lumea este în ceasul al 12-lea pentru a evita un război mondial iminent. Cu toate acestea, potrivit oficialului, atât țările Europene cât și SUA par să fi căzut într-o „psihoză a războiului”, ajungând într-o competiție în ceea ce privește sprijinul militar oferit Ucrainei.

Există oameni la Bruxelles care văd ca pe o competiţie cine va furniza Ucrainei mai multe arme, Europa sau Statele Unite”, a declarat Peter Szijjarto, citat de Agerpres.

Szijjarto a cerut o încetare imediată a focului şi negocieri de pace între Rusia şi Ucraina.

Viktor Orban, relații bune cu Rusia

Premierul ungar Viktor Orban menţine relaţii bune cu Rusia, în pofida invadării Ucrainei, iar ţara sa sprijină cu reţinere sancţiunile impuse Moscovei de UE.

Cu excepţia Turciei, Ungaria este singura ţară NATO care nu a ratificat încă aderarea Suediei şi a Finlandei, care au decis să aderare la Alianţa Nord-Atlantică ca urmare a războiului din Ucraina. Votul parlamentar privind protocoalele de aderare a fost amânat recent în parlamentul de la Budapesta de la începutul la sfârşitul lunii.

Ministrul ungar de externe este un susţinător deosebit de puternic al politicii externe a preşedintelui populist de dreapta Viktor Orban.

Ordinul Prieteniei, pe care Peter Szijjarto l-a acceptat de la omologul său rus Serghei Lavrov la sfârşitul anului 2021, nu a fost încă returnat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă