Încă doi generali ruşi, ucişi în războiul din Ucraina

Încă doi generali ruşi, ucişi în războiul din Ucraina

Cei doi ar fi fost ucişi în regiunea Herson, iar unul dintre ei era general al Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) şi primise sarcina să organizeze aşa-zisul referendum pentru anexarea Hersonului la Federaţia Rusă. Aleksei Arestovici nu a oferit alte detalii despre ei.

Cel puţin 10 generali ruşi au fost ucişi în luptele din Ucraina, între care Andrei Simonov, 55 de ani, expert în război cibernetic.

The New York Times” (NYT), citând surse anonime din cadrul serviciilor secrete americane, relata la începutul lui mai cel puţin 12 generali ruşi, un număr destul de ridicat, au fost ucişi de la începutul războiului la scară largă în Ucraina, mulţi dintre ei fiind vizaţi de armata ucraineană în urma unor informaţii primite de la Washington.

Eforturile Statelor Unite de a ajuta Ucraina sunt axate şi pe informaţii, cum ar fi despre „localizarea şi alte detalii cu privire la cartierele generale mobile ale armatei ruse, care se deplasează frecvent”, scrie NYT.

Unii oficiali americani au atribuit aceste cifre parţial sprijinului informaţional furnizat de Statele Unite, în timp ce alţii consideră că este din cauza faptului că generalii ruşi sunt forţaţi să opereze mult mai adânc în zona de conflict decât ar fi de aşteptat în mod normal pentru a-şi motiva motiva forţele.

„Faptul că Rusia îi pierde pe toţi aceşti generali vă sugerează că aceşti generali trebuie să meargă înainte pentru a se asigura că ordinele lor sunt executate?”, a întrebat senatorul GOP din Arkansas Tom Cotton.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro