Încă o dovadă că șefii USR sunt de fapt cei de la PLUS! Frățicul din imagine spune că Cioloș e pregătit să fie premier, dar ei n-au niciun parlamentar!

Încă o dovadă că șefii USR sunt de fapt cei de la PLUS! Frățicul din imagine spune că Cioloș e pregătit să fie premier, dar ei n-au niciun parlamentar!

Încă o dovadă că șefii USR sunt de fapt cei de la PLUS! Frățicul din imagine spune că Cioloș e pregătit să fie premier, dar ei n-au niciun parlamentar! Dragoș Tudorache, despre intrarea la guvernare a USR-PLUS: „Dacă e să participăm, mandatul trebuie să fie foarte clar. Dacian Cioloș este pregătit să-și asume funcția de premier”.

Europarlamentarul Dragoș Tudorache (PLUS) a afirmat, vineri, la Digi24, că o eventuală participare a Alianței USR-PLUS va fi condiționată de un mandat clar pentru guvernul care va fi instalat după posibilul succes al moțiunii de cenzură. Tudorache a mai spus că președintele PLUS, Dacian Cioloș, este pregătit să-și asume funcția de prim-ministru dacă PLUS și aliații săi din USR vor decide să intre la guvernare.

Dragoș Tudorache a spus că duminică va fi luată în discuție posibilitatea ca Alianța să intre la guvernare, într-o ședință comună a conducerilor USR și PLUS. Fostul ministru de Interne a spus că, în cazul în care cele două partide vor conveni că este dezirabilă asumarea guvernării trebuie îndeplinite două condiții: o majoritate parlamentară care să susțină un asemenea guvern și un mandat clar pentru acesta pentru perioada de până la alegeri, fie anticipate (varianta preferată atât de USR, cât și de PLUS), fie la termen.

”O guvernare care doar să pregătească alegerile nu ne-o dorim, dorim o guvernare de substanță. Dacă e să participăm la o formulă guvernamentală, mandatul trebuie să fie foarte clar. În 2016, noi nu am avut un mandat clar și fiecare partid avea alte așteptări”, a spus Tudorache, referindu-se la guvernul Cioloș din 2016.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea fi propus pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care USR și PLUS vor decide să participe la următoarea guvernare, în condițiile în care Cioloș este deja candidatul de premier al Alianței, în tandem cu Dan Barna, Tudorache a răspuns: ”Domnul Cioloș nu-și asuma tandemul dacă nu cântărea foarte bine această decizie.  La acest moment, Dacian Cioloș este pregătit să-și asume funcția”.

Invitat să comenteze care sunt șansele ca Alianța să devină partid de guvernământ, în pofida afirmațiilor repetate ale liderilor USR că nu-și doresc guvernarea înainte de alegeri, Tudorache a evitat să dea un răspuns tranșant precizând că decizia va fi luată de comun acord de către cele două partide în ședința de duminică.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro