Încă o „vedetă“ cu mii de urmăritori pe rețelele sociale are probleme cu legea. Cum ne protejăm copiii de astfel de idoli

Încă o „vedetă“ cu mii de urmăritori pe rețelele sociale are probleme cu legea. Cum ne protejăm copiii de astfel de idoli

După Gheboasă și Dorian Popa, o altă „vedetă“ cu mii de urmăritori printre copii și adolescenți a devenit subiect de știre după ce a intrat în atenția poliției. Este vorba despre trapperul cunoscut în mediul online sub pseudonimul Yakki (19 ani), care a ajuns în spatele gratiilor după ce, marți seară, a bătut-o crunt pe iubita lui, Anne Bâgu.

Trapperul Yakki, arestat pentru violență domestică FOTO Instagram

Așadar, Yakki nu este prima „vedetă“ care anul acesta a ținut primele pagini ale ziarelor. Astă-vară, cântărețul Gheboasă s-a numărat printre artiștii care au concertat pe scena de la cunoscutul festival Untold, din Cluj, iar prestația sa a avut reacții din cele mai diverse. Mulți l-au contestat pe rețelele sociale pentru versurile folosite, iar internauții au criticat organizatoriii pentru că au acceptat ca minorii să ia parte la un concert în care s-au folosit cuvinte triviale.

Câteva luni mai târziu, un alt idol al copiilor, cântărețul Dorian Popa, a fost prins la volan după ce a consumat droguri.

Ce pot face părinții fanilor

Experții spun că dincolo de oprobiu public sau chiar complicațiile penale, de la caz la caz, acești artiști mai aduc o problemă, cea a exemplului negativ dat tinerilor care îi adoră. „Singur, nu toți tinerii sunt în pericol să cadă în această capcană, dar adolescenții care nu mai au părinții ca modele sunt într-o poziție de risc pentru că își caută «șabloane» în afara familiei. Iar aceste vedete sunt foarte periculoase pentru psihicul adolescentului pentru că le speculează niște frustrări reale sau imaginare. Dau impresia că au succes la fete, că sunt plini de bani. Practic, au orice, exact ce își doresc adolescenții. Astfel, pentru adolescenți aceste vedete sunt formula succesului și le urmează mesajele. Din păcate, colateral sau direct aceste vedete au mesaje violente, de desconsiderare a femeilor sau de promovare a drogurilor. Și astfel adolescentul vulnerabil este rapid «contaminat»”, susține psihologul Keren Rosner.

Specialista explică și ce au de făcut părinții pentru ca adolescenții să nu cadă în plasa unor astfel de indivizi. „Părinții trebuie să fie un model și obligatoriu trebuie să fie consecvenți în mesaje, să nu se schimbe de la o zi la alta într-o anumită problemă. Apoi, foarte important, când trasmite că un anumit lucru nu este bun, un părinte trebuie și el să urmeze acel sfat pentru că altfel mai rău face. În plus, părintele trebuie să monitorizeze comportamentul adolescentului, vorbesc de limbaj, de modul de a se purta, de felul de a se îmbrăca și chiar de anturaj și orice schimbare rapidă trebuie să fie un semn de întrebare. Este foarte importantă identificarea sursei acestei schimbări și după trebuie discutat cu adolescentul. Nu trebuie să se aducă interdicțiile în discuție pentru că adolescentul va face mai rau pentru că vrea să-și arate independența. Dacă discuțiile nu au efect, se poate ajunge și la specialiști”, a precizat Keren Rosner.

Ce spune Poliția

„În seara zilei de marți, în jurul orei 23.50, Secția 2 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că la adresa din Bucureşti se aud țipete de femeie pe casa scării. Polițiștii ajunşi la fața locului au luat legătura cu Anne Bâgu, iar aceasta declarat că s-a certat cu prietenul ei, Mihai Denis Duțoniu, cunoscut în lumea muzicii ca Yakki, și a fost bătută de acesta”, a comunicat Poliția ieri-dimineață.

În urma cercetărilor s-a stabilit totul a început faptul pe fondul geloziei, iar Yakki a lovit-o pe Anne în mod repetat și a distrus mai multe bunuri din locuință. La un moment dat, tânăra a reușit să fugă la o vecină. Nu a scăpat nici aici. Yakki a găsit-o foarte repede. „A pătruns în apartamentul vecinei, a lovit cu picioarele în ușa dormitorului până când a cedat și ulterior a agresat-o din nou pe tânără, lovind-o cu piciorul”, mai comunică poliția.

În urma anchetei, s-a stabilit faptul că, în urmă cu o zi, Anne a mai fost agresată fizic, fiindu-i smulsă unghia de la degetul inelar al mâinii stângi. Cu ocazia examinării medico-legale, specialiștii din cadrul INML au anunțat că tânăra „prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur și necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale”.

Astfel, împotriva trapperului a fost emis ordin de protecție provizoriu de către polițiștii Secției 2, pentru o perioadă de 5 zile. Acesta este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de violență în familie și două infracțiuni de distrugere, și pentru asta a fost și reținut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?