Încă o veste proastă pentru Rusia/Tensiuni în creștere între soldații lui Putin și cei ai lui Lukașenko

Încă o veste proastă pentru Rusia/Tensiuni în creștere între soldații lui Putin și cei ai lui Lukașenko

Apar informații privind disensiuni în creștere între soldații ruși și belarusi, ceea ce duce la o escaladare necontrolată a tensiunii în Belarus, scrie Kyiw Post .

Pe 6 noiembrie, serviciile de informații militare ucrainene au raportat numeroase conflicte între soldații belaruși și cei ruși, legate în special de atitudinea lipsită de respect a soldaților ruși față de omologii lor din Belarus. În același timp, reiese că poliția militară a Republicii Belarus nu poate sancționa comportamentul rușilor.

Rapoartele prezentate de ofițerii superiori, pe baza plângerilor militarilor obișnuiți, indică declarații și comportament disprețuitor al rușilor față de belaruși. Acest comportament include în special utilizarea umilinței, bazată pe caracteristicile etnice”, a menționat sursa de informații militare.

Pe 16 octombrie, potrivit Ministerului Apărării din Belarus, 9.000 de soldați ruși au sosit în Belarus ca parte a unei grupări regionale comune a forțelor celor două țări. Acest lucru a fost convenit de președintele rus Vladimir Putin și de președintele belarus Alexander Lukașenko pe 10 octombrie.

La sfârșitul lunii octombrie, informațiile militare ucrainene și Comandamentul General al Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat că Belarus deținea resurse insuficiente pentru o ofensivă. Aceste informații au apărut în urma urmat temerilor privind un posibil nou atac asupra Kievului, declanșat dinspre nord.

Totuși, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Yevhen Silkin, probabilitatea unei ofensive din Belarus ar putea crește în primăvară.

„Probabilitatea ca agresorul să repete invadarea Ucrainei din Belarus este foarte mică, dar nu poate fi exclusă complet”, a spus Silkin pe 20 octombrie. „După evaluarea noastră, până la sfârșitul anului, inamicul nu va putea acumula suficiente forțe și fonduri pentru o a doua ofensivă. Dar în primăvară, o astfel de amenințare poate crește semnificativ”, a adăugat el.

Potrivit lui Silkin, atât regimul de la Kremlin, cât și cel din Belarus participă la o operațiune militară comună. La rândul său, Belarus oferă spațiu aerian, sprijin material și muniție. În plus, majoritatea forțelor armate din Belarus sunt staționate de-a lungul zonelor de graniță.

Potrivit șefului Departamentului de Cooperare Militară Internațională din Belarus, Valery Revenko, Belarus își rezervă dreptul de a întreprinde măsuri preventive strategice de descurajare pentru a evita un atac sau pentru a neutraliza un conflict armat intern.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...