Încă o veste proastă pentru Rusia...

Încă o veste proastă pentru Rusia...

Militarii forţelor armate ucrainene învață în această perioadă folosească unele dintre cele mai noi arme și echipamente, înainte ca ele să fie livrate de statele occidentale către Ucraina ca partea a asistentei militare pe care acestea o oferă.

După cum a precizat ieri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, o parte dintre piloţii ucraineni urmează să participe la cursuri de pregătire şi instruire care să le permită să opereze aeronave de provenienţa occidentală.

Ministrul ucrainean al Apărării a relatat că a început negocieri cu partenerii occidentali – statele care ajuta Ucraina cu armament – că militarii ucraineni să participe la cursuri de pregătire înainte ca armata ucraineană să înceapă să primeasca armele promise.

Potrivit Ukrinform , britanicii au început deja să ofere instruire militarilor ucraineni pentru a putea opera sisteme portabile de rachete antiaeriene Starstreak. Pregătirea militarilor ucraineni pentru operarea acestor sisteme de rachete sol-aer ar fi avut loc în Polonia.

După cum precizează Reznikov, militari ucraineni învață deja să folosească obuzierele de 155 mm, atât cele americane, cât și cele franceze.

În opinia lui Reznikov, este indicat că instructori militari ucraineni să participe la cât mai multe cursuri de pregătire, astfel încât aceștia, la rândul lor, să antreneze alţi militarii ucraineni.

Dar, cea mai importantă declaraţie făcută ieri de ministrul ucrainean al Apărării a fost cu referire la faptul că Ucraina poarta negocieri cu parteneri occidentali pentru că mai mulţi piloţi militari ucraineni să fie pregătiţi pentru a putea opera noi aeronave de luptă.

Deja negociez că piloții noștri să meargă la pregătire. Pentru că va veni vremea când vom începe să operăm măcar A-10, cunoscut ca „Thunderbolt”, sau F-15, F-16, sau niște avioane Gripen de producție suedeză”, a subliniat Reznikov.

În lună martie, fostul secretar adjunct al Marinei SUA pentru construcții navale și logistică, Everett Pyatt, a fost primul expert militar american care a spus că SUA trebuie să furnizeze Ucrainei avioane de atac A-10.

Avionul american de luptă A-10, cu un singur loc, este conceput pentru a distruge tancuri, vehicule blindate și alte ținte terestre.

Președintele Volodimir Zelenski, după ce a văzut hotărârea și succesele armatei ucrainene în lupta cu trupele ruse, a solicitat mai mult sprijin militar din partea Occidentului, inclusiv asigurarea unei zone de excludere aeriană (non-fly zone) în Ucraina, dar şi furnizarea către Forţele Aeriene Ucrainene a unor a avioane de luptă.

Destinat misiunilor CAŞ (close air support) A-10 Thunderbolt II atacă de la joasă înălțime țintele de la sol, în special tancurile. Tunul de bord cu 1.174 de proiectile calibru 30 mm, cu miez de uraniu sărăcit, este o armă redutabilă și deosebit de precisă.

În plus, A-10 poate transporta până la 11 rachete și bombe, cu o masă totală de 7.260 kg. Raza maximă de acțiune este de 400 km, avionul putând opera de pe aerodromuri din centrul și vestul Ucrainei, inclusiv aerodromuri improvizate, până în zonele critice de lângă Kiev și din sudul țării.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /