Încă şase persoane infectate cu noul coronavirus au murit

Încă şase persoane infectate cu noul coronavirus au murit

Încă şase persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul celor decedaţi ajungând la 168, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre despre cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 54 şi 86 de ani.

* Deces 163 - Bărbat, 86 ani, din judeţul Botoşani. Internat în data de 23 martie în SCUJ Botoşani în Secţia de Chirurgie, accident casnic, diabet zaharat. Data decesului - 31 martie.

S-au recoltat probe necroptice pentru investigare COVID-19 în 1 aprilie, întrucât pe Secţia de chirurgie s-au confirmat pacienţi şi cadre medicale cu COVID-19. Rezultat pozitiv confirmat pe 5 aprilie.

* Deces 164 - Bărbat, 84 ani, din judeţul Cluj. Internat în 5 aprilie în SCBI Cluj cu diagnosticul de bronho-pneumonie dreaptă, insuficienţă respiratorie acută, suspect infecţie COVID-19. Recoltat şi confirmat în 6 aprilie. Pacientul a fost internat în perioada 17.03-1.04.2020 în Institutul de hepatologie din Cluj (pentru Hepatită cu VHE) unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, atare posthepatită cu VHE tratată cu ribavirină, litiază biliară, insuficienţă renală acută funcţională uşoară.

* Deces 165 - Bărbat, 56 ani, din judeţul Mureş. Internat în SCJ Târgu Mureş-Boli Infecţioase în data de 30 martie, transferat în ATI la 1 aprilie. Recoltat pentru COVID-19 în 3 martie, confirmat în 31 martie. Decedat în 1 aprilie. Comorbidităţi : insuficienţă renală cronică, HTA. Pacientul a făcut hemodializă. Contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din acelaşi centru de dializă.

* Deces 166 - Bărbat, 56 ani, judeţul Timiş. Internat în SCBI Victor Babeş Timişoara în data de 4 aprilie, proba recoltată pentru COVID în aceeaşi zi. Confirmat în aceeaşi zi. Decedat în 6 aprilie. Comorbidităţi: diabet zaharat insulinodependent.

* Deces 167 - Bărbat, 70 ani, din judeţul Hunedoara. Internat în 3 aprilie în SJU Hunedoara, transferat în ATI în aprilie, intubat şi ventilat. Confirmat în 5 aprilie. Decedat în 5 aprilie. Fără legătură epidemiologică identificată. Comorbidităţi: adenom de prostată.

* Deces 168 - Femeie, 54 ani, din judeţul Neamţ. Internată în 16 martie în SJU Piatra Neamţ - ATI cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută. Tumoră duodenală în observaţie, anemie severă, pneumonie în observaţie. Probă recoltată pentru COVID-19 în 16 martie 2020, confirmată în 30 martie. Decedată în 5 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...