Încă trei persoane, salvate după 11 zile de sub dărâmături în Turcia

Încă trei persoane, salvate după 11 zile de sub dărâmături în Turcia

Încă trei persoane au fost salvate de sub dărâmături, în urma cutremurului devastator din Turcia. Cele trei persoane au fost găsite în viață în mod mircaculos, după 11 zile. Printre ele, un adolescent de 14 ani, un bărbat în vârstă de 33 de ani și altul de 26 de ani.

Salvați din dărâmături după 11 zile FOTO captiră video

Două dintre cele trei persoane, Mustafa, în vârstă de 33 de ani, şi Mehmet, în vârstă de 26 de ani, au fost salvaţi „la 261 de ore” după cutremur, a anunţat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter. Potrivit unor surse citate de Digi 24, cei doi bărbaţi, Mehmet şi Mustafa, se aflau sub dărâmăturile aceleiaşi clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiţi de serviciile de urgenţă.

Ministrul a afirmat că cei doi au fost transportaţi imediat la spital. „Fratele nostru Mustafa şi-a amintit numărul de telefon al unei rude pe care a putut să o contacteze”, a spus ministrul care a prezentat şi o scurtă înregistrare video. În înregistrare tânărul poate fi auzit întrebând: „Mama e bine?”, şi zâmbeşte larg când interlocutorul său, în lacrimi, îi răspunde: „Toată lumea este bine!”.

Băiat de 14 ani, scos de sub dărâmături

Potrivit CNN Türk, cei doi bărbați salvați sunt Mustafa Avci şi, respectiv, Mehmet Ali Sakiroglu, scrie Agerpres.

Cu puţin timp înainte, la „260 de ore” după seism, un băiat de 14 ani a fost scos şi el de sub ruinele blocului său din centrul Antakya, „după eforturi intense”, a mai declarat ministrul turc.

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat că adolescentul pe nume Osman a suferit „o intervenţie” într-un spital din provincie . El însă nu a făcut precizări despre starea acestuia, însă băiatul apare conştient într-o fotografie. Peste 41.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie la ora 04:00 (01:00 GMT), potrivit ultimului bilanţ oficial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”