Încă un amiral american inculpat pentru corupție în cazul Fat Leonard

Încă un amiral american inculpat pentru corupție în cazul Fat Leonard

Amiralul american Bruce Loveless a fost inculpat într-un caz de corupție în care sunt acuzate până acum 25 de persoane, dintre care 20 de ofițeri de marină, a anunțat miercuri ministerul justiției din SUA.

Informațiile preluate de AFP arată că amiralul în rezervă este unul dintre cei acuzați de primire de foloase necuvenite, sub formă de bani, tratații de lux în restaurante și hoteluri și servicii ale unor prostituate, de la un om de afaceri din Singapore, Leonard Francis, zis Fat Leonard (Leonard Grasul).

În schimbul mitei, ofițerii îi facilitau acestuia obținerea de contracte de servicii pentru navele marinei militare americane, în timpul escalelor din porturi asiatice. U.S. Navy apreciază că a pierdut zeci de milioane de dolari de pe urma acestor aranjamente.

În scandalul numit după Fat Leonard au fost deja condamnați mai mulți ofițeri, care au primit pedepse cu închisoarea de la doi ani și 3 luni la șase ani și jumătate. Cea mai mare condamnare a fost a unui membru al Serviciului de Investigații Penale al Marinei (NCIS) — 12 ani de închisoare. Inculpații care încă nu au fost judecați riscă până la 25 de ani după gratii.

Reuters reamintește că un alt amiral în retragere, Robert Gilbeau, și-a recunoscut anul trecut vina de a fi făcut declarații false anchetatorilor.

Loveless, Gilbeau și un alt amiral au primit în 2016 mustrări și au fost trecuți în rezervă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…