Încă un caz șocant în SUA: băiat de 11 ani împușcat de polițiștii pe care chiar el îi chemase

Încă un caz șocant în SUA: băiat de 11 ani împușcat de polițiștii pe care chiar el îi chemase

O familie din statul american Mississippi a cerut joi concedierea şi inculparea pentru violenţe grave a unui poliţist care a împuşcat un băiat de 11 ani, transmite Agerpres.

Aderrien Murry a supraviețuit împușcăturii

Incidentul a avut loc când poliţia a răspuns la apelul pentru probleme la domiciliu venit chiar din partea băiatului.

Aderrien Murry a sunat la numărul de urgenţă sâmbătă dimineaţa fiindcă îi ceruse mama sa. El era neînarmat şi a urmat instrucţiunile agentului de poliţie Greg Capers din Indianola; cu toate acestea, Capers l-a împuşcat în piept, afirmă Carlos Moore, avocatul familiei.

Mama băiatului, Nakala Murry, a fost ameninţată de un bărbat la ora 4 dimineaţa. Potrivit televiziunii ABC, era vorba chiar de tatăl băiatului. Moore susţine că intervenţia lui Capers "a escaladat situaţia".

Avocatul a cerut publicarea înregistrării camerei video purtate de poliţist şi a obiectat faţă de trimiterea acestuia în concediu cu plată pe durata anchetei.

Joi dimineaţa, un mic grup de protestatari s-a alăturat familiei Murry la un protest în faţa primăriei. "Cerem dreptate. Un băiat negru de 11 ani din oraşul Indianola a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Nu făcuse nimic rău, ci numai bine", a declarat Moore.

Conform ştirilor CNN, copilul a fost dus pentru a primi îngrijiri la Centrul Medical al Universităţii din Mississippi, de unde a fost externat miercuri. Televiziunea a mai informat că Biroul de Investigaţii al statului desfăşoară o anchetă.

Reuters consemnează că este cel mai recent caz dintr-o serie lungă de incidente în care afroamericani neînarmaţi au fost împuşcaţi de poliţişti. Agenţia menţionează două astfel de cazuri mai cunoscute: în aprilie anul acesta agenţii au greşit adresa când la intervenţia după un apel pentru violenţe la domiciliu în statul New Mexico şi au ucis un bărbat de culoare în vârstă de 52 de ani; în 2020, Breonna Taylor a fost ucisă în timpul unei razii ratate în Louisville, în statul Kentucky.

Majoritatea celor 15.000 de locuitori din Indianola sunt de culoare. Oraşul se află la circa 160 de km la nord de Jackson, capitala statului Mississippi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia