Încă un cetățean american a fost arestat în Coreea de Nord

Încă un cetățean american a fost arestat în Coreea de Nord

Autoritățile din Coreea de Nord au arestat încă un cetățean american ''suspectat de comiterea unor acțiuni împotriva statului'', acesta fiind al doilea cetățean al SUA reținut pe teritoriul nord-coreean în mai puțin de o lună, relatează agenția oficială de presă KCNA, citată duminică de EFE.

Conform sursei citate, cetățeanul american pe nume Kim Hak-song, angajat al Universității pentru Știință și Tehnologie din Phenian, a fost arestat pe data de 6 mai. Celălalt cetățean american arestat recent este Sang-duk Kim, profesor la aceeași universitate, acesta fiind reținut pe 22 aprilie.

Numărul total al cetățenilor americani aflați în detenție în Coreea de Nord ajunge astfel la patru, iar noile arestări survin în timp ce în peninsula coreeană cresc tensiunile provocate de diferitele teste militare ale Phenianului, care au determinat SUA să evoce posibilitatea unor lovituri militare preventive.

Există posibilitatea ca regimul de Phenian să încerce să folosească acești cetățeni americani drept monedă de schimb pentru a negocia cu Washingtonul, cum s-a mai întâmplat în trecut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...