Încă un gest MAFIOT! Dragnea și Tăriceanu i-au luat Monitorul Oficial lui Tudose! Amănunte INCENDIARE!

Încă un gest MAFIOT! Dragnea și Tăriceanu i-au luat Monitorul Oficial lui Tudose! Amănunte INCENDIARE!

Încă un gest mafiot! Dragnea și Tăriceanu i-au luat Monitorul Oficial lui Tudose! Miza este uriașă! Dacă Tudose, de pildă, ar vrea să proroge legile moșmondite de penali, el ar fi legat la mâini! Probabil că nu au încredere în el! În acest fel, toată miza se mută pe președinte. Definitiv!

„De credeti ca Dragnea si Tariceanu fac miscarea asta? De ce vor sa aiba control asupra Monitorului Oficial? Ce-i asa de important? Va amintiti episodul Busuioc, care a refuzat cand era secretar general sa trimita spre publicare la MOF propria demitere din guvernul Grindeanu? Dar anularea in extremis a OUG 13 prin OUG 13? Daca MOF era in februarie in subordinea Parlamentului ma cam indoiesc ca OUG 13 putea fi oprita. Era suficient ca Dragnea si Tariceanu sa intarzie publicarea OUG 14 cateva zile si OUG 13 intra in vigoare. Era suficient sa intre fie si pentru un singur minut, ca producea efecte dezastruoase si ireversibile., dezvăluie, pe  Facebook , jurnalistul Dan Tăpălagă.

„Cand Victor Ponta era seful Guvernului si sef la PSD a procedat invers. A trecut prin 2012 MOF de la Parlamentul controlat pe atunci de PDL la Guvern tocmai pentru a avea control total pe momentul in care o lege sau un OUG intra in vigoare. Si atunci miza era uriasa, USL tocmai se pregatea de referendumul de suspendare a presedintelui Basescu. MOF trecuse la Ponta cu o luna inante de referendumul de suspendare.

Controlul momentului cand intra o lege in vigoare este extrem de important si esential cand discutam despre legi penale. Constitutia zice ca o lege intra in vigoare la trei zile de la promulgarea in MOF. Daca, de exemplu, in acest interval guvernul Tudose vrea sa anuleze printr-un OUG modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, va fi mai dificil. E suficient ca Parlamentul lui Dragnea si Tariceanu sa tina trei zile in stand by OUG-ul de la publicare si modificarile intra in vigoare. Daca se intampla asta, raul nu mai poate fi reparat, deoarece in sfera penala legile retroactiveaza si se va aplica mereu legea mai favorabila chiar daca ulterior este anulata.”, mai dezvăluie Tăpălagă.

Camera Deputatilor a adoptat vineri un proiect de lege prin care Monitorul Oficial se intoarce in subordinea Camerei Deputatilor, dupa ce din 2012 se afla in subordinea Guvernului Romaniei. Proiectul de lege apartine PNL si a fost respins de Senat in octombrie de majoritatea parlamentara, insa in urma cu doua zile a primit raport de admitere de la Comisia Juridica si a intrat vineri pe ordinea de zi a plenului, vineri fiind de altfel ultima zi din aceasta sesiune parlamentara.


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”