Încă un republican se va confrunta cu Donald Trump în alegerile primare pentru prezidenţialele din 2020

Încă un republican se va confrunta cu Donald Trump în alegerile primare pentru prezidenţialele din 2020

Donald Trump "este un copil": astfel şi-a justificat republicanul american Joe Walsh candidatura în alegerile primare împotriva actualului preşedinte american, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, devenind la ora actuală al doilea său contracandidat al acestuia, informează duminică AFP.

"Nu putem suporta alţi patru ani de Donald Trump. De aceea, sunt candidat pentru prezidenţiale", a scris, pe Twitter, Joe Walsh, animator la un post de radio conservator şi fost parlamentar din partea Tea Party în Congres.

Candidatura lui este mai degrabă una simbolică decât ameninţătoare pentru Trump, care are sprijinul partidului şi al majorităţii parlamentarilor şi electorilor săi şi nu se îndoieşte că va fi reînvestit. Însă aceasta este a doua candidatură împotriva lui Donald Trump, după cea a fostului guvernator republican moderat Bill Weld.

"Mi-am înaintat candidatura pentru că el este incompetent. Trebuie ca cineva să se dedice" (confruntării lui Trump), a explicat Joe Walsh într-un interviu la postul ABC. "El este crud. El este rasist, el este narcisist", a mai declarat Walsh cu referire la Trump.

Donald Trump nu este primul preşedinte american aflat la sfârşit de mandat care are contracandidaţi în partidul său pentru o nouă învestitură. În 1980, de exemplu, preşedintele democrat aflat la sfârşit de mandat Jimmy Carter a trebuit să se confrunte până la sfârşitul alegerilor primare cu senatorul din tabăra sa Ted Kennedy. Carter a fost reînvestit, însă a pierdut alegerile împotriva lui Roland Reagan.

Partidul Republican ar urma să organizeze alegerile primare în 2020, însă aceasta ar putea fi o simplă formalitate pentru Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria