Încă un român a murit pe frontul din Ucraina

Încă un român a murit pe frontul din Ucraina

Stoica Ovidiu Anton, un român care făcea parte din ”Fight for Ukraina Internațional Legion”, o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei compusă din voluntari străini, a decedat într-o zonă a frontului în regiunea Harkov, anunță Petre Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș.

”Ne luăm rămas bun de-la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului,din păcate misiunea lui pe acest pământ sa încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută, la începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina, mulțumită sacrificiului suprem pe care la făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, precizează acesta în anunț.

Comandantul Grupului de Luptă Getica, compus din luptători români care sunt pe forntul ucrainean spunea săptămâna trecută că sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și că doar unul murise până în acel moment, timișoreanul Rudolf Wittmann.

”În acest moment în Ucraina sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și cam tot la fel de mulți moldoveni. Nu toți dintre aceștia sunt în prima linie. Dacă despre pierderile din rândul moldovenilor nu pot să spun foarte multe, despre români pot spune, după discuții cu mulți dintre ei, că un singur român a murit pe front, Rudolf Wittmann, Dumnezeu să-l ierte. O parte însemnată dintre români sunt în Romanian Battlegroup „Getica”, o altă parte însemnată sunt în diferitele batalioane ale ILDU – International Legion of Defence of Ukraine”, a spus «Getotac», comandantul Grupului de Luptă Getica.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”