Încăierare generală în parlamentul din Kosovo, după ce prim-ministrul a fost stropit cu apă VIDEO

Încăierare generală în parlamentul din Kosovo, după ce prim-ministrul a fost stropit cu apă VIDEO

Un deputat din opoziție din Parlamentul statului Kosovo l-a stropit pe premierul Albin Kurti în timp ce acesta ținea un discurs.

Încăierare în Parlamentul din Kosovo FOTO: Twitter

O încăierare a izbucnit joi în parlamentul kosovar, după ce un deputat din opoziție a aruncat cu apă dintr-o sticlă asupra premierului Albin Kurti în timpul unui discurs.

În imaginile video de la incident, se poate vedea cum un membru al parlamentului se îndreaptă spre Kurti, cu o sticlă de apă în mână, în timp ce premierul se adresa sălii de la tribună, scrie politico.eu.

Deputatul, identificat de presa locală ca fiind Mergim Lushtaku, din partea Partidului Democrat din Kosovo, aflat în opoziție, continuă să stropească cu apă în fața lui Kurti și a adjunctului său, Besnik Beslimi, declanșând o încăierare în timp ce miniștrii și alți deputați au intervenit pentru a-l imobiliza pe Lushtaku.

Potrivit site-ului local de știri Kallxo, scandalul a început după ce parlamentarii opoziției au plasat în fața podiumului, înainte de discursul lui Kurti, o imagine care îl înfățișa pe premier cu un nas alungit, ca al lui Pinocchio. Beslimi a îndepărtat și rupt imaginea în timp ce Kurti vorbea.

Presa locală a relatat că Kurti a fost escortat afară din sală.

Cauza celui mai recent dezacord este reprezentată de episoadele de violență din nordul Kosovo după instalarea primarilor de etnie albaneză în urma alegerilor pentru primării din aprilie, la care majoritatea sârbă locală nu a participat. Partidele de opoziție din Kosovo au criticat politicile lui Kurti pentru că au condus la tulburări, potrivit AP.

Kurti a ținut un discurs în care a detaliat măsurile de reducere a tensiunilor cu etnicii sârbi din nordul Kosovo.

Parlamentarii opoziției au folosit tactici similare în mai multe rânduri în ultimii ani. De două ori în 2018, aceștia au lansat gaze lacrimogene în parlament pentru a împiedica deliberările deputaților.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat