Incendii, explozii la fabrici, combinate, rafinării, centre comerciale, depozite şi alte clădiri (cronologie 2020-2021)

Incendii, explozii la fabrici, combinate, rafinării, centre comerciale, depozite şi alte clădiri (cronologie 2020-2021)

Un incendiu a izbucnit la 5 decembrie 2021 în curtea unui operator economic din Popeşti Leordeni - Şoseaua de Centură a Capitalei, unde se află depozitate stive de materiale reciclabile. Nu sunt persoane rănite. Acţionează 20 de autospeciale de stingere şi alte 4 sunt în deplasare către această intervenţie . Suprafaţa afectată este de 3.000 mp - stivele exterioare şi hala. În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimentează de la 2 km distanţă. A fost emis mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă.

***

Explozii şi incendii la fabrici, combinate, rafinării, centre comerciale, depozite şi alte clădiri în anii 2020-2021:

2021

29 noiembrie - Un incendiu a avut loc la un depozit de mobilă din municipiul Buzău, flăcările extinzându-se şi la o clădire învecinată în care sunt depozitate materiale textile. Nu au fost victime.

14 noiembrie - Un incendiu a izbucnit la o hală a unei fabrici de produse din carne din comuna Valea Mare, judeţul Olt, şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din unitate, pentru stingerea flăcărilor intervenind peste 60 de pompieri din judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea. Nu au fost anunţate victime.

3 octombrie - Cinci tone de şpan metalic, amestecat cu reziduuri de materiale reciclabile, au ars în urma unui incendiu la o societatea de colectare a materialelor reciclabile din Focşani, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

21 septembrie - Un incendiu a izbucnit la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti la instalaţia de cocsare, la mai multe reziduuri petroliere, fiind afectată de flăcări o suprafaţă de aproximativ 400 mp.
21 septembrie - Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit în Parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca. Hala are o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, iar înăuntru funcţionează mai mulţi operatori economici cu funcţiuni multiple.

17 august - Un depozit de deşeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câţiva kilometri distanţă. Depozitul este situat în marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje.

14 august - Un incendiu a izbucnit la o hală în Mogoşoaia cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, la o firmă care desfăşura activităţi de procesare, prelucrare a unor componente metalice pentru mentenanţa avioanelor şi pentru procesarea răşinei. Nu au fost persoane rănite.

23 iulie - Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum în urma unui incendiu izbucnit la 23 iulie 2021 la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci necesită intubare, iar a şasea are arsuri minore. De asemenea, alte patru persoane prezintă probleme respiratorii, după ce au fost expuse la fum.

21 iulie 2021 - Un incendiu a izbucnit într-un complex din Piaţa Delfinului din Capitală, cu mari degajări de fum. Pompierii au intervenit cu 14 autospeciale, focul fiind localizat.
6/7 iulie - O explozie urmată de incendiu s-a produs la staţia de amoniac III din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. A fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului. În urma exploziei a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conştientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.
2 iulie - O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum. Au fost înregistrate cinci victime dintre care una decedată. Doi dintre răniţi a suferit arsuri pe 45%, respectiv 25% din suprafaţa corpului, fiind transportaţi cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală, în timp ce un alt rănit a fost operat fiind în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa. A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată. La 5 iulie, cei doi răniţi grav care au fost duşi la spitalul Floreasca, au fost transportaţi în Germania, cu o aeronavă militară, fiind stabili şi în comă indusă.

9 iunie - Un incendiu a izbucnit la un bazin de combustibil al unui operator economic de pe drumul 23 Bradu, din judeţul Argeş, o persoană suferind arsuri. Incendiul s-a manifestat la o hală de produse petroliere şi la o construcţie de aproximativ 170 mp. Un bărbat a suferit arsuri de gradul I la mâini şi scalp.
8 iunie - Un incendiu a izbucnit în curtea unei firme din localitatea Bocşa, care se ocupă de colectarea deşeurilor, fără să fie înregistrate victime.
5 iunie - Un incendiu a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj.

16 februarie - Un incendiu s-a produs la subsolul clădirii rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, într-o cameră tehnică.
5 februarie - Un incendiu s-a produs în incinta stadionului Giuleşti, la nivelul peluzelor, fără a fi înregistrate victime. Incendiul a afectat zona peluzelor, la etajul 1, unde a ars polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.
5 februarie - Un incendiu a avut loc la un atelier de mobilă pe strada Demetriade din Timişoara, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 700 mp. Incendiul s-a manifestat cu ardere generalizată la o hală în care erau depozitate materiale lemnoase, vopseluri şi lacuri, cu degajări mari de fum.


2020
7 decembrie - Un puternic incendiu a izbucnit la o clădire cu funcţiune mixtă, de sediu de firmă şi de spaţii de locuit, din comuna Rotunda, judeţul Olt. În urma incendiului a fost distrus acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 750 de metri pătraţi, fiind deteriorate şi diferite obiecte şi echipamente din imobil.

24 august - Un incendiu violent a izbucnit la două anexe dintr-un bazar aflat la marginea municipiului Vaslui.
22 august - Un incendiu a avut loc în comuna Brazi, satul Negoieşti, cuprinzând containere ale unei societăţi de colectare a deşeurilor periculoase, echipajele depistând în containere saltele, dar şi deşeuri medicale. Focul s-a manifestat la două containere deschise pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.
18 august - Un incendiu a avut loc în podul clădirii Palatului Administrativ din Reşiţa, care adăposteşte sediile Prefecturii şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

30 iulie - Un incendiu puternic s-a produs la două hale din Bragadiru (Ilfov). Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 5.000 mp. În depozit se găseau recipiente uşor inflamabile şi explozibile. Populaţia a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT.
30 iulie - Un incendiu a izbucnit la o fabrică de confecţii din Iveşti, judeţul Galaţi, şi a mistuit linia de croitorie şi acoperişul clădirii în care funcţiona aceasta. Pompierii militari au lichidat focul, salvând de la incendiu hala de producţie şi clădirea de birouri din imediata vecinătate.

28 mai - Un incendiu cu degajare mare de fum a avut loc la o fabrică de produse din carne de la Zărneşti - Poiana Mărului. Au fost înregistrate numai pagube materiale - deşeuri şi mase plastice aflate la subsolul clădirii.

24 martie - Un incendiu a izbucnit la o fabrică de peleţi din localitatea argeşeană Ştefan cel Mare, flăcările extinzându-se şi la un adăpost de animale aflat în vecinătate.

24 februarie - Un incendiu a izbucnit la o fabrică de confecţii din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi ai unei hale de producţie, iar din cauza degajărilor mari de fum a fost transmis un mesaj de avertizare către populaţia din zonă prin sistemul RO-ALERT.

14 ianuarie - Un incendiu produs la o fabrică de saltele din localitatea Urlaţi, judeţul Prahova, s-a manifestat generalizat la întreaga construcţie, populaţia din zonă fiind înştiinţată prin sistemul de avertizare RO-ALERT. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi. Din cauza fumului dens degajat, aproximativ 50 de persoane aflate în locuinţele din apropiere au fost evacuate preventiv.
12 ianuarie - Un incendiu a izbucnit la o fabrică din Sebeş fiind afectată o hală pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi.
9 ianuarie - Un incendiu a izbucnit la Fabrica de Electromontaj din sectorul 3 al Capitalei. ISU Bucureşti-Ilfov a emis un mesaj RO-ALERT. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan; editor: Cristian Anghelache)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!