Incendii la Londra, în ziua cu cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Regat: Au fost alertaţi peste 100 de pompieri FOTO, VIDEO

Incendii la Londra, în ziua cu cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Regat: Au fost alertaţi peste 100 de pompieri FOTO, VIDEO

Serviciul de pompieri a declarat „incident major”, după „o creştere uriaşă” a numărului incendiilor în capitala britanică, conform Sky News .

Primarul Sadiq Khan a declarat că Brigada de pompieri din Londra (LFB) se află „sub o presiune imensă”, recomandând oamenilor să se adăpostească în siguranţă şi adăugând că situaţia este „critică”.

Foto Profimedia

LFB a trimis 15 maşini de pompieri şi aproximativ 100 de pompieri la Wennington pentru a face faţă incendiilor care păreau să acopere o serie de clădiri şi păşunile adiacente.

Cel puţin o casă a fost complet distrusă.

Imaginile surprinse de sus de drone au arătat cum fumul acoperea satul din Greater London şi se apropia de o biserică medievală.

În Wennington, un mic sat de la periferia Londrei, 15 maşini de pompieri şi aproximativ 100 de pompieri au intervinit pentru a stinge flăcările. Făcărie păreau să acopere mai multe clădiri şi păşunile adiacente, iar localnicii au sărit să ajute inclusiv la salvarea animalelor din adăposturi şi grajduri.

Pe lângă incendiul major din Wennington, există şi o serie de alte incendii în alte zone ale capitalei britanice.

Foto Profimedia

Primarul oraşului le-a cerut oamenilor să aibă grijă de siguranţa lor şi i-a îndemnat să nu facă grătare pe iarbă sau balcoane, să nu lase sticle sparte sau pahare pe iarbă, să arunce chiştoacele doar în coşurile de gunoi şi să raporteze imediat autorităţile dacă observă un incendiu.

Serviciul de Ambulanţă din Londra a declarat că echipajele sale au fost chemate în mai mai multe zone afectate de incendii din Londra.

Met Office, serviciul meteorologic britanic, a anunţat marţi un record de temperatură de 40 grade Celsius, înregistrat la ora 12:50 PM (11:50 GMT) la Aeroportul Heathrow din Londra, depăşind recordul anterior de 38,7 grade Celsius, înregistrat în 2019.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...