Incendii şi explozii în imobile (cronologie 2020-2022)

Incendii şi explozii în imobile (cronologie 2020-2022)

Şase persoane, dintre care patru copii cu vârste cuprinse între între 4 şi 10 ani, au murit, duminică, 10 aprilie 2022, într-un incendiu care a cuprins o casă din Turda, judeţul Cluj.

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Detaşamentelor Turda, 1 şi 2 Cluj-Napoca au intervenit cu trei autospeciale, o autoutilitară pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD şi cinci SAJ pentru a acorda asistenţă medicală de urgenţă pentru şapte persoane găsite inconştiente, în urma unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Nicolae Teclu din municipiul Turda.

''Pompierii au evacuat de urgenţă, din două încăperi aflate în flăcări şi inundate cu fum, doi adulţi şi cinci copii, cărora le-au acordat primul ajutor calificat. A fost declanşat planul roşu de intervenţie începând cu ora 6,05. Unul dintre copii, respectiv un băiat de 14 ani, prezenta semne vitale şi a fost transportat de urgenţă la spital de către un echipaj SAJ. Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o oră pentru patru copii şi doi adulţi, de către salvatori SMURD, SAJ şi pompieri, însă fără a readuce semnalele vitale pentru niciunul dintre aceştia", precizează ISU Cluj.

***

O serie de explozii şi incendii în imobile s-au produs în ultimii ani:

2022
27 februarie - 11 persoane au fost rănite în urma unei explozii urmată de un incendiu care s-a produs într-un apartament dintr-un bloc situat în Piaţa Avram Iancu din Carei, Satu Mare. A fost solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD de la Jibou. A fost activat Planul Roşu de intervenţie.
21 februarie - Două persoane de circa 70 de ani au suferit arsuri pe mâini, pe picioare şi pe aproape 40% din suprafaţa corpului, în urma unei explozii care s-a produs pe fondul acumulării de gaz metan într-o locuinţă din localitatea mureşeană Nadeş.
9 februarie - O explozie neurmată de incendiu s-a produs într-un bloc de pe bulevardul Dacia din Craiova, o persoană suferind arsuri pe 30% din suprafaţa corpului.
7 februarie - Un incendiu a izbucnit în comuna Podari, judeţul Dolj, după ce s-a produs o explozie la centrala termică pe gaz din locuinţa unei persoane, iar două persoane au fost surprinse de flăcări şi au suferit arsuri de gradul II.

13 ianuarie - Cinci persoane au suferit arsuri în urma unei explozii care s-a produs într-o casă situată pe strada Plaiului din municipiul Bacău.

2021
23 decembrie - Două persoane au suferit arsuri la faţă şi mâini în urma unei explozii care s-a produs, din cauza unei butelii de gaz defectă, într-o casă din localitatea Barticeşti, jud. Neamţ.
16 decembrie - Un bărbat de 64 de ani, din localitatea teleormăneană Calomfireşti, a fost rănit într-o explozie cauzată de o acumulare de gaze de la o butelie.
10 decembrie - O femeie din oraşul Baia Sprie a fost rănită în urma unei explozii care a avut loc în locuinţa sa, urmată de un incendiu.

16 noiembrie - Un bărbat de 60 de ani a ajuns la un spital din Craiova cu arsuri grave pe faţă în urma exploziei unei butelii de aragaz defecte într-o gospodărie din Bălceşti, satul Beneşti, jud. Vâlcea.

28 septembrie - Două femei din comuna Ţifeşti, jud. Vrancea, au suferit arsuri de gradul I şi II pe circa 50% din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa.
13 septembrie - O femeie a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe 45% din suprafaţa corporală în urma unei explozii care s-a produs în apartamentul său din Oneşti.

19 iulie - Două persoane, soţ şi soţie, au decedat într-un incendiu care a izbucnit la Miercurea Ciuc după explozia unei butelii la parterul casei de locuit, iar nepotul acestora, în vârstă de 13 ani, a suferit arsuri şi a fost transportat la spital.
14 iulie - Un bărbat în vârstă de 72 de ani din comuna Traian, jud. Olt, a decedat, după ce în locuinţa lui s-a produs o explozie generată de o acumulare de gaz la centrala termică.
4 iulie - Două persoane au fost rănite în urma exploziei unei butelii într-un imobil în localitatea Praid, jud. Harghita. Casa de vacanţă în care s-a produs explozia a fost distrusă aproape în totalitate.

11 iunie - Un bărbat de 52 de ani a fost rănit în urma unei explozii petrecute într-un apartament din cartierul Sud al municipiului Focşani, alte 10 persoane fiind evacuate din blocul de locuinţe.

28 mai - O persoană rănită în explozia unei butelii dintr-o garsonieră din oraşul Ştei a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean, potrivit ISU Bihor.
20 mai - Un bărbat de 67 de ani din satul Curteni, comuna Sântana de Mureş, a suferit arsuri grave la nivelul capului şi pe mâini, în urma unei explozii care s-a produs în locuinţa sa, pe fondul unei acumulări de gaze naturale, în timp ce intenţiona să aprindă focul în sobă.

28 aprilie - Un bărbat de 37 ani, din Galaţi, a ajuns la spital cu arsuri de gradele I şi II, în urma unei explozii produse în apartamentul în care locuia.

15 martie - O explozie a avut loc într-un apartament de bloc din Şimleu Silvaniei, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze, o persoană fiind rănită, iar locatarii din bloc evacuaţi.
9 martie - Un bărbat a fost găsit mort într-o casă din Câmpia Turzii, în care a avut loc o explozie, urmată de un incendiu.

28 ianuarie - O persoană a fost rănită, iar alta a suferit un atac de panică, în urma unei explozii care a avut loc într-un imobil din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa. Explozia s-a produs la centrala termică a unui apartament de la etajul al doilea al unui imobil cu trei nivele, nu a fost urmată de incendiu, iar cele opt persoane care locuiesc în imobil au fost evacuate.
20 ianuarie - Un bărbat de 46 de ani s-a ales cu arsuri la cap şi la mâini în urma unei explozii produse, într-un cămin de apă situat pe drumul de centură al municipiului Bistriţa.
15 ianuarie - Un bărbat a fost rănit şi 38 de locatari au fost evacuaţi în urma unei explozii urmate de un incendiu, la un apartament din Găeşti.
3 ianuarie - O femeie de 80 de ani din Câmpia Turzii a murit, după ce în locuinţa sa au avut loc o explozie, urmată de un incendiu, iar un bărbat de 50 de ani a fost dus la spital cu arsuri.


2020
20 decembrie - O persoană a fost rănită în urma unei explozii produse într-o locuinţă din centrul municipiului Arad, iar elemente de construcţie au fost proiectate în stradă şi au avariat două autoturisme. Explozia s-a produs într-o locuinţă situată la parterul unei clădiri istorice din centrul arhitectural al Aradului, în urma unei acumulări de gaze de la o butelie cu furtun defect.

15 noiembrie - Două persoane au murit, iar 25 au fost evacuate, în urma unui incendiu care a izbucnit, într-un apartament din municipiul Galaţi.

29 octombrie - Cinci persoane au fost rănite şi alte 21 evacuate în urma unei explozii produse la demisolul unui bloc din centrul municipiului Galaţi, în urma unei acumulări de gaze. Una dintre victime a suferi arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, restul cu traumatisme uşoare. Dintre cele 21 de persoane evacuate, trei erau copii, iar 18 adulţi.
24 octombrie - O persoană a murit şi alte 18 au fost evacuate în urma unei explozii într-un apartament, urmată de un incendiu, la etajul 7 al unui bloc din strada Aleea Podul Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei.

27 iulie - O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un apartament dintr-un bloc aflat pe Calea Giuleşti 42 din Capitală. Nu au fost persoane rănite. Unei fete de 14 ani i s-a acordat primul ajutor ea suferind din cauza expunerii la fum.

31 mai - O explozie urmată de un incendiu a avut loc la parterul unui bloc cu zece etaje situat pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Iaşi, două persoane suferind arsuri pe 7% din faţă şi mâini.

31 martie - O explozie urmată de un incendiu a avut loc într-un imobil de trei niveluri din municipiul Braşov. Incendiul a fost localizat înainte să se extindă la celelalte clădiri învecinate. Nu au fost victime.

22 februarie - Două persoane au suferit arsuri şi 83 au fost evacuate, în urma unei explozii produse într-un apartament din municipiul Slatina din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică.

7 februarie - Un bloc de garsoniere din municipiul Galaţi a fost evacuat după ce într-unul dintre apartamente s-a produs o explozie urmată de incendiu.

21 ianuarie - O explozie a avut loc într-un bloc de nefamilişti din municipiul Braşov, o persoană fiind rănită.
12 ianuarie - O explozie s-a produs într-un apartament dintr-un bloc din Baia Mare, 38 de persoane fiind evacuate. Explozia n-a fost urmată de incendiu şi n-a provocat victime. AGERPRES/(Documentare, editor:Cerasela Bădiţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…