Incendiile de vegetaţie s-au dezlănţuit în sud-vestul Franţei pe fondul unui nou val de caniculă

Incendiile de vegetaţie s-au dezlănţuit în sud-vestul Franţei pe fondul unui nou val de caniculă

Franţa, asemenea restului Europei, se confruntă cu valuri de caniculă şi secetă care au provocat numeroase incendii de vegetaţie pe teritoriul continentului în ultimele două luni, potrivit Agerpres.

„Focul este violent şi s-a extins acum în departamentul Landes”, au precizat într-un comunicat autorităţile locale din departamentul viticol Gironde, adăugând că la faţa locului au fost mobilizaţi 500 de pompieri.

Departamentul Gironde din sud-vestul Franţei a fost afectat în luna iulie de două incendii de vegetaţie care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure şi au dus la evacuarea a peste 40.000 de persoane.

Şi alte regiuni din Franţa se confruntau marţi cu incendii active, în departamentele sudice Lozere şi Aveyron, unde au ars aproape 600 de hectare de vegetaţie şi unde ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în cursul acestei zile.

Un alt incendiu a izbucnit în departamentul Maine-et-Loire, din vestul Franţei, unde 650 de hectare au fost pârjolite, iar 500 sunt ameninţate de flăcări, potrivit autorităţilor locale.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko