Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Incendiu Bamboo/ IGSU face apel să nu fie emise supoziții și indicate vinovății până la finalizarea anchetelor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează, sâmbătă seara, în contextul incendiului de la Clubul Bamboo, că obținerea autorizației de securitate la incendiu certifică, la momentul obținerii, îndeplinirea unui nivel de siguranță, prin asigurarea unor condiții tehnice impuse prin reglementări, însă lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate.

*ALERTĂ UPDATE Incendiu puternic la clubul Bamboo din Capitală | MAI: Cinci persoane mai erau internate la ora 17.00 | ISU: La fața locului se află în continuare 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD (FOTO/VIDEO)

"Obținerea autorizației de securitate la incendiu nu elimină total posibilitatea inițierii și propagării unui incendiu. Un astfel de eveniment se poate iniția din diverse cauze și în împrejurări care țin de particularitățile exploatării unui spațiu sau a unei construcții. Astfel, în exploatarea construcției din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, astfel de evenimente pot fi cauzate sau favorizate de situații care țin de acțiuni premeditate, de crearea unor stări de pericol de moment în exploatarea construcțiilor, de neglijența sau exploatarea necorespunzătoare a unor instalații, de intervenții neautorizate asupra unor elemente ale construcțiilor sau asupra instalațiilor care le dotează. Pe de altă parte, lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel de a nu fi emise supoziții și de a indica vinovății până când anchetele inițiate nu vor fi încheiate și nu vor ajunge la niște concluzii.

Precizările IGSU vin "ca urmare a apariției în spațiul public, după evenimentul de la Clubul Bamboo, a unor articole cu referire la cadrul legal privind apărarea împotriva incendiilor și obligațiile ce revin atât autorităților, cât și beneficiarilor/ investitorilor/ administratorilor unor clădiri sau altor factori implicați în asigurarea calității în construcții (proiectanți, executanți și responsabilii cu calitatea lucrărilor de construcții)", arată sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

5 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan