Incendiu de vegetaţie în Turcia, lângă un hotel, în apropiere de Marmaris

Incendiu de vegetaţie în Turcia, lângă un hotel, în apropiere de Marmaris

Autoritatea regională forestieră din provincia Mugla a declarat că flăcările, alimentate de vânturile puternice şi de temperaturile care s-au apropiat de 40 de grace Celsius, au ameninţat un hotel şi zone locuite din mica localitate cu ieşire la mare Icmeler, în apropiere de Marmaris, scrie Agerpres.

Paza de coastă turcă a asigurat securitatea în golf şi a suspendat traficul pe apă în zona în care avioanele şi elicopterele pentru stingerea incendiilor colectau apă pentru stingerea flăcărilor.

În imaginile difuzate la televizor se putea vedea fumul negru şi alb care se ridica în apropierea coastei şi se apropia de zonele locuite, observat şi de persoanele aflate pe plaje.

Schimbările climatice induse de activitatea umană cresc riscul de apariţie a valurilor de caniculă şi intensitatea acestora, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Incendiile de vara trecută, dintre care majoritatea au afectat şi regiuni din apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate în Turcia, a indicat anul trecut un serviciu de monitorizare a atmosferei al Uniunii Europene, precizând că zona Mediteranei devenise un punct fierbinte al incendiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...