Incendiu la o bază militară din Crimeea: Generalul Budanov salută o „operațiune reușită”

Incendiu la o bază militară din Crimeea: Generalul Budanov salută o „operațiune reușită”

Șeful contraspionajului militar ucrainean, generalul Kirilo Budanov, a salutat miercuri o „operațiune reușită” după incendiul produs puțin mai devreme la o bază militară din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014.

Kirilo Budanov FOTO EPA-EFE

Autoritățile de ocupație instalate de Moscova în Crimeea au anunțat miercuri dimineața evacuarea a 2.000 de civili din cauza unui incendiu produs la baza militară Kirovske, în estul Crimeei.

„O operaţiune reuşită a fost efectuată în Crimeea ocupată. Inamicul ascunde amploarea pagubelor şi numărul victimelor”, a scris pe Telegram şeful Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov.

Generalul Budanov a postat împreună cu acest mesaj o scurtă filmare unde se vede o instalaţie în flăcări, fără ca această în cauză să poată fi identificată imediat, constată AFP, potrivit Agerpres .

Forţele aeriene ale Ucrainei au afirmat mai devreme că au distrus 23 de drone și 13 rachete de croazieră Kalibr lansate de ruși deasupra regiunii Odesa. Alte nouă drone și alte trei rachete Kalibr au scăpat de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Această nouă serie de atacuri ruse, care survine după avarierea podului de peste strâmtoarea Kerci, s-a soldat cu cel puţin 12 răniţi, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, Oleg Kiper.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?