Incendiu la un azil bătrâni din București. O persoană a murit

Incendiu la un azil bătrâni din București. O persoană a murit

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineață, la un azil de bătrâni din București de pe Aleea Păcală, din sectorul 3 al Capitalei, situat în apropierea stației de metrou Mihai Bravu. Focul a izbucnit la etaj și a cuprins acoperișul și mansarda. O persoană și-a pierdut viața.

 ACTUALIZARE 7:59 Un pompier, cel mai probabil intoxicat cu fum, a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost preluat de medicii de la SMURD. A fost scos de colegi, dar este conștient. El se afla în cea de-a doua clădire, de unde iese foarte mult fum.

ACTUALIZARE 7:54. Incendiul este localizat în acest moment și nu mai există niciun pericol. Pompierii cercetează imobilul care adăpostea azilul. Incendiul s-a extins la o clădire învecinată care are două etaje și mansardă. Pompierii au reușit să instaleze motopompe și se aprovizionează cu apă direct din Dâmbovița. Le cer oamenilor din cartier - în condițiile în care în jur sunt blocuri de locuințe - să stea un ușile și geamurile închise.

 ACTUALIZARE 7:27 Secretarul de stat Raed Arafat anunță că o persoană a murit. Ea a fost surprinsă de flăcări, în interior. În total, în azil erau îngrijite 20 persoane, iar 19 au fost salvate. Una dintre persoanele transportate la spital a căzut pe scări și are o luxație.

Flăcările s-au extins și la un service auto. 

Pompierii dau asigurări că au surse suficiente de apă, alimentându-se inclusiv de la service-ul auto. Arde o suprafață de peste 200 de metri pătrați, spun pompierii.

ACTUALIZARE 7:18. Potrivit ISU, 32 de persoane au fost evacuate, iar în clădire nu se mai află nimeni, potrivit ISU București.

17 persoane intoxicate cu fum sunt transportate către spitale din București și Ilfov. Toate sunt conștiente. Nimeni nu ar fi suferit arsuri.

Clădirea învecinată către care s-a extins focul este o anexă a azilului și nu se aflau oameni în ea.

Apelul de urgență a venit la 6:06, iar echipele de intervenție au sosit în câteva minute. A fost declanșat planul roșu de intervenție. Au fost trimise la fața locului mai multe echipaje de pompieri, care încă luptă cu flăcările, la mai bine de o oră de la izbucnirea incendiului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se află la fața locului.

ACTUALIZARE 7:10. Potrivit primelor informații, 18 persoane ar fi intoxicate.

Mai multe persoane sunt prinse în interior. Deocamdată, s-a reușit evacuarea a 30 de persoane. Mai multe dintre ele sunt transportate la spital.

Mansarda azilului a ars deja aproape în totalitate, iar focul s-a extins rapid și la o clădire învecinată.

Azilul este specializat în îngrijirea bolnavilor cu Alzheimer și diabet, precum și a persoanelor care au suferit accidente cerebrale.

Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al persoanelor care se aflau în clădirea care are două etaje și mansardă.

Strada pe care se află azilul este foarte îngustă și pompierii intervin cu dificultate. Nici sursele de apă nu sunt suficiente.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”