Incendiu pe principalul aeroport folosit de armata rusă în Crimeea VIDEO

Incendiu pe principalul aeroport folosit de armata rusă în Crimeea VIDEO

Un incendiu a izbucnit sâmbătă pe aerodromul Belbek, lângă orașul Sevastopol, în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din martie 2014.

Incendiu la aeroportul Belbek, de lângă Sevastopol FOTO Zerkalo Nedeli

Potrivit presei ucrainene, o coloană de fum dens a fost observată la aeroportul din Belbek, considerat principalul loc de aterizare și decolare în Crimeea pentru aviația militară rusă.

Șeful administrației de ocupație din Sevastopol, Mihail Razvozjaev, a evocat o „situație de urgență”. Potrivit acestuia, un avion a explodat după ce a ieșit de pe pistă.

„Conform salvatorilor, avionul a ieșit de pe pistă în momentul aterizării și a luat foc. Echipajele de pompieri sunt la fața locului. Vă rog să păstrați calmul”, a declarat Razvozjaev.

Localizarea aeroportului Belbek FOTO google.com/maps

Localizarea aeroportului Belbek FOTO google.com/maps

Această situație aduce aminte de exploziile misterioase produse în a doua jumătate a verii la baze militare ocupate de ruși în Crimeea.

Kievul consideră aceste baze o țintă legitimă, având în vedere că Peninsula Crimeea este ocupată ilegal în baza unui „pseudo-referendum” organizat sub amenințarea armelor de Rusia în martie 2014. Comunitatea internațională nu a recunoscut acest act de anexare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...