Incendiu puternic de vegetație între Bragadiru și Măgurele. Fumul gros se vede în București, de la 10 kilometri distanță

Incendiu puternic de vegetație între Bragadiru și Măgurele. Fumul gros se vede în București, de la 10 kilometri distanță

16:12 Conform prefectului de Ilfov, Simona Neculae, la această oră incendiul fusese stins în proporție de 80%. Ea a spus că „singura probmeă majoră” este fumul dens.

16:02 Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri are Centurii Capitalei, din cauza vizibilităţii reduse determinate de incendiul de vegetaţie.

„Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate”, a anunțat Centrul Infotrafic.

Circulaţia este deviată prin localitatea Măgurele.

16:01 „În urma incendiului de vegetație din zona localităților Bragadiru-Măgurele nu s-au înregistrat creșteri semnificative ale concentrațiilor principalilor poluanți monitorizați (particule PM10, PM 2.5 și dioxid de azot) la stațiile cele mai apropiate de zona incendiului (B7- Măgurele, B11- Bragadiru, B10 Chiajna, B5- Drumul Taberei, B4 și B21 cartier Berceni, B1 Lacul Morii). Concentratiile măsurate sunt sub valorile limita și nu sunt tendințe de creștere semnificativă a concentrațiilor”, a declarat președintele Agenției Naționale de Mediu, Laurențiu Păștinaru.

Conform acestuia, directia vântului este din sectorul nordic, iar norul de fum se va deplasa către sud.

15:00 Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a transmis că în acest moment nu exista pericolul de extindere a incendiului către zona de case.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Măgurele.

Incendiul, cu degajări mari de fum, s-a produs pe câmp și a cuprins o suprafață de aproximativ 10 hectare.

ISU precizează că la acest moment se intervine cu 9 autospeciale, în timp ce a fost transmis mesaj RO-Alert pentru populația din zonă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat