Incendiu uriaș la Rotterdam, în urma exploziei unei mașini. Corpul unei victime, recuperat de familie din dărâmături VIDEO

Incendiu uriaș la Rotterdam, în urma exploziei unei mașini. Corpul unei victime, recuperat de familie din dărâmături VIDEO

O maşină a explodat într-un garaj subteran din sudul Rotterdamului, apoi a izbucnit un incendiu în imobilul situat deasupra, soldat cu un mort, 2 răniţi și două persoane date dispărute.

Membrii familiei unei victime cară corpul acesteia FOTO: Profimedia

Un imobil cu zece locuințe a fost complet distrus în urma unei explozii într-un garaj subteran din Rotterdam. Alte 44 din zonă sunt avariate. Deocamdată, în urma exploziei a murit un om, sunt 2 răniți și 2 dispăruți, scrie telegraaf.nl.

Rudele celor dispăruți în urma exploziei din Rotterdam au găsit o victimă sub dărâmăturile din cartierul Schammenkamp.

Potrivit acestora, ar fi vorba despre dispărutul Kamran (43 de ani). O rudă a dispărutului Kamran le-a cerut trecătorilor, care se aflau pe balcoanele din jur, să plece din respect pentru familie. Cei prezenți au format un gard și plângeau și se rugau, căutând mai ales sprijin unii de la alții.

Mai durează zile până când poliția poate intra în locuințele afectate din Rotterdam, zece case fiind distruse.

Lucrările de demolare au început mai devreme în cursul zilei pentru a permite căutarea persoanelor dispărute, a anunțat poliția. Rudele au declarat că au văzut un picior. Membrii familiilor nu înțelegeau de ce căutarea celor trei victime a trebuit să dureze atât de mult timp.

Emoțiile în rândul celor îndurerați sunt mari. Un alt trecător a declarat: "Aș prefera să caute oamenii decât să afle acum cum s-a produs explozia".

Poliția a fost nevoită să intervină pentru că imobilul este în pragul prăbușirii. Este posibil ca alte rămășițe sau urme să fie încă prezente. Inițial, poliția plănuise să cerceteze mai întâi zona, dar căutarea spontană a membrilor familiei a schimbat acest plan. Ancheta criminalistică este în curs de a efectua o scanare 3D la fața locului pentru a cartografia întreaga zonă.

Poliția va continua demolarea clădirii afectate de explozie de pe Schammenkamp, în Rotterdam-Zuid.

Intenția este de a demonta structura prăbușită "bucată cu bucată", a precizat purtătoarea de cuvânt. Cât timp va dura acest lucru nu este clar. Purtătoarea de cuvânt nu a putut comenta nici acest aspect.

Cartierul din Rotterdam, în stare de șoc după o explozie devastatoare.

Viceprimarul Robert Simons, într-o declarație, a urat putere familiei victimei rezultate în urma exploziei din Rotterdam. "Gândurile mele se îndreaptă către familie și le doresc multă putere și tărie în perioada următoare", a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat