Începe etapa eliminatorie la Cupa Mondială din Qatar. Cine sunt favoriții și cine va face marea surpriză

Începe etapa eliminatorie la Cupa Mondială din Qatar. Cine sunt favoriții și cine va face marea surpriză

Faza grupelor s-a încheiat la Cupa Mondială din Qatar, iar cele 16 echipe care au terminat pe primele două locuri în grupele în care au jucat, vor disputa, începând de sâmbătă, 3 decembrie, partidele eliminatorii.

Elveția la Cupa Mondială. FOTO FIFA

Turneul final din 2022 a fost deja, încă din faza grupelor, un adevărat spectacol fotbalistic, cu goluri dramatice, lovituri de pedeapsă, accidentări, lacrimi de bucurie, lacrimi de tristețe și mingi care au decis milimetric o calificare sau o eliminare în faza optimilor.

Pentru prima dată în istorie, echipe din toate cele șase continente populate sunt reprezentate în faza eliminatorie, inclusiv două echipe din Africa și două echipe din Asia. Nicio echipă din afara Europei sau Americii de Sud nu a jucat vreodată într-o finală a Cupei Mondiale. Anul acesta, șase echipe speră să rupă această serie

Nu există un lucru sigur la Cupa Mondială , dar Brazilia pare a fi cea mai bună echipă de până acum și are cele mai mari șanse să ridice trofeul.

Celelalte echipe care par a fi favorite să ajungă cât mai departe sunt Franța, Argentina și Spania, toate părând dominante uneori în faza grupelor. Argentina este condusă, desigur, de Lionel Messi, unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Franța, câștigătoarea din 2018, îl are pe Kylian Mbappé, care la 23 de ani are deja prea multe statistici și recorduri demne de remarcat pentru a le enumera pe toate - doar să știți că este în companie istorică cu oameni ca Pelé și Ronaldo. Iar Spania speră să reaprindă magia câștigării Cupei Mondiale din 2010 cu o suită de noi fenomene tinere, inclusiv mijlocașul de 20 de ani Pedri, care a fost încoronat anul trecut cel mai bun tânăr jucător din Europa.

Alegerea la modă în ceea ce privește echipele considerate mai mici și care ar putea face o surpriză este Japonia, care a obținut două victorii incredibile în faza grupelor împotriva unor grei precum Spania și Germania, cu un joc tenace care a profitat la maximum de oportunitățile limitate. Niponii nu au câștigat niciodată un meci în runda eliminatorie; meciul de luni împotriva Croației ar putea fi primul.

Cele mai notabile eliminări

Belgia se află oficial la sfârșitul unei ere: așa-numita „Generație de Aur” de jucători a condus echipa pe locul trei în urmă cu doar patru ani, iar anul acesta a fost considerată favorită pentru a câștiga totul. În schimb, a ieșit deja din competiție, după o înfrângere surpriză cu 2-0 în fața Marocului și o remiză dezamăgitoare cu 0-0 împotriva Croației.

Germania, de asemenea, a simțit gustul amar al eliminării, după ce nu a reușit să depășească înfrângerea cu 1-2 în fața Japoniei. Uruguay a avut o ieșire similară după ce a remizat cu Coreea de Sud, nereușind să avanseze chiar și după ce a învins Ghana cu 2-0 în ultimul său joc.

Primele două partide din optimi

Echipa Olandei a ajuns să avanseze dintr-o grupă relativ ușoară. Atacantul olandez Cody Gakpo este remarcabil pentru echipa sa cu un gol în fiecare dintre cele trei meciuri din grupă, făcându-l unul dintre cei mai buni marcatori la Cupa Mondială de până acum. SUA au o apărare foarte bună, în schimb, provocarea sa va fi marcarea golurilor. Americanii au reușit până acum doar două goluri, iar Christian Pulisic a fost implicat în ambele. Pulisic va juca în optimi, după accidentarea sa împotriva Iranului, iar dacă este cu adevărat la 100% ar putea fi factorul determinant pentru SUA. Olanda - SUA se joacă sâmbătă, de la ora 17:00.

Așteptările pentru Argentina au fost vertiginoase, deoarece a intrat în ceea ce probabil va fi ultima Cupă Mondială a lui Messi. Echipa s-a împiedicat devreme cu o înfrângere istorică în fața Arabiei Saudite, dar de atunci a îndreptat nava cu victorii cu 2-0 atât în fața Mexicului, cât și a Poloniei. Messi speră să conducă Argentina înapoi în finală pentru prima dată din 2014, când a pierdut cu Germania cu 0-1. Orice rezultat mai mic de atât, va fi o dezamăgire. Argentina - Australia este programat sâmbătă, de la ora 21:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro